Ben je Zvezdin anđeo čuvar: Afrikanac srušio Čukine snove o bodu na Marakani

07.03.2021

20:16 >> 20:58

0

Najbolji akter utakmice postigao golu 72. minutu i doprineo dosuđivanju penala iz kojeg se Katai upisao u strelce

Ben je Zvezdin anđeo čuvar: Afrikanac srušio Čukine snove o bodu na Marakani
Copyright MN Press

Od starta meča Zvezda je protiv sebe imala tvrdu “Čuku”, u kojoj su odbrambeni zadaci bili jasno defenisani i niko ih nije bio pošteđen. Najčešće se dešavalo da 11 igrača u crnoj opremi bude ispred lopte, sa pojačanom pažnjom na kretnje Ivanića između linija ili njegovim pomeranjem ka levom boku, gde su se još pojavljivali Gavrić i Rodić sve sa željom da baš na tom delu stvore višak.

Sa jedne strane im nije bilo jednostavno da čuvaju trojicu najpokretljivijih u Zvezdinoj ekipi, ali im je sa druge strane takva jednostranost rivala, sa isključenim desnim krilom iz igre, olakšavala čitanje napadačkih akcija.

U drugom poluvremenu, ulaskom Katajia umesto Gavrića, ta strana je postala još opterećenija, ali i znatno opasnija za goste. Iz prvih nekoliko kontakta sa loptom Kataji je stvorio više nego njegovi saigrači za celo poluvreme, pa je Čukaričkom bilo potrebno da se adaptiraju na novu realnost na terenu.

MN Press

Morao je i Stanković da se prilagođava okolnostima koje je diktiralo ponašanje protivnika. Bedem Kovač-Docić-Mijailović bio je čvrst i pokretniji od Sanoga, Kange i Bena, pa se za poslednjih pola sata odlučio za igru sa “lažnom devetkom” dok je Pavkov mesto ustupio Srniću.

Već u 72. minutu baš ta “lažna devetka” donosi prednost crveno-belima, jer je jedan nasumice upućen centaršut prošetao kaznenim prostom sve dok Ben nije došao u prililku da se driblingom oslobodi golmana Petrovića i pogodi nebranjenu mrežu. Do kraja meča po jedna zanimljiva scena odigrala se pred oba gola.

Pročitajte još

Prvo je Borjan panterskim skokom sprečio da Kovačev šut glavom donese izjednačenje, da bi na drugoj strani Petrović u 87. minutu srušio junaka Zvezdine pobede za penal koji je dosudio arbitar Danilo Grujić. Siguran sa 11 metara bio je Kataji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike