Čovek koji se stideo prezimena na "ić", sada trenira miljenika navijača crno-belih

13.03.2021

13:08 >> 13:43

0

Autor: D. B.

Promena na klupi Al Tavuna

Čovek koji se stideo prezimena na "ić", sada trenira miljenika navijača crno-belih
Copyright Profimedia

Nekada su ga u svetu fudbala znali pod imenom Nestor Jevtić. Danas je Nestor el Maestro. Fudbalski trener, rođen u Beogradu za koji dan 38 godina, počinje novu misiju – preuzeo je Al Tavun, klub iz Saudijske Arabije, čije boje brani nekadašnji napadač Partizana Leandre Tavamba.

Nestor je, kako je sam priznao, odlučio da promeni prezime kada se sa porodiom preselio u London.

– U stvari, dva puta sam menjao ime. Prvi put kada sam imao 16 ili 17 godina i želeo sam da se otarasim onog “ić” u prezimenu. Posle toliko godina u Engleskoj, osećao sam se kao Britanac, mada me je sada malo sramota da kažem da sam se stideo srpskog porekla. U tom vremenu Srbija je opisivana kao agresor u ratu, a Slobodan Milošević, čije se ime završavalo kao moje, bio je tiranin. Pošto sam se osećao kao Britanac promenio sam ime u nešto nalik Džon Smit. Posle par godina, kad mi je bilo 18, to mi je zvučalo malo veštački, glupo. Roditelji su mi bili stranci, govorili su sa akcentom, a ja se zovem Džon Smit. Nisam znao šta da radim, pa sam se vratio originalnom imenu, koje sam uvek voleo, Nestor, ali sam u trenucima tinejdžerskog ludila prezime promenio u El Maestro, jer mi je zvučalo baš kul. Sad sam već duže El Maestro no što sam bio Jevtić. Postalo je deo mene. Naučio sam da živim s tim – objašnjavao je svojevremeno El Maestro.

Pročitajte još

Ovaj Beograđanin je sa trenerskim radom počeo u nemačkom Šalkeu gde je bio asistent od 2006. do 2008. godine. U Hanoveru je bio pomoćnik tri godine (2010-2013), a potom se preselio u Hamburger čiji je član stručnog štaba bio tokom 2014. godine. Kao asistent je radio i u bečkoj Austriji. Samostalno je vodio Spartak iz Trnave, pa CSKA iz Sofije, kao i Šturm iz Graca koji ga je otpustio 25. juna 2020. godine posle serije od sedam poraza u osam mečeva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike