Lopovi odneli 500.000 evra iz kuće Anhela Di Marije, njegove ćerke i žena još u šoku

15.03.2021 | 14:57 >> 15:01

Autor: Dejan Petković

Lošije od Argetninca prošao je otac Brazilca Markinjosa za koga se piše da je pretučen tokom pljačke

Copyright Profimedia

Kao bomba odjeknula je vest iz Pariza da su porodice dvojice igrača PSŽ Anhel Di Marija i Markinjos doživele teške traume dok su oni bili na terenu i igrali meč sa Nantom. U pljački dve kuće šteta prelazi pola miliona evra, a patnju ljudi, posebno Markinjosovih roditelja niko neće biti u stanju da izmeri.

Naime, postoje dva scenarija prepada na njegovu kuću. Prema prvom, pljačkaši su bili grubi i oca defanzivca PSŽ su gurali, dok se u drugom navodi da je on ozbiljno pretučen, da postoje povrede glave i grudnog koša, ali da one nisu bile opasne po život.

Kuća Di Marije opljačkana je od većih profesionalaca. Lopovi su ušli u prostor preko teretane u podrumu, da bi se liftom prebacili na drugi sprat. Za sve vreme dok su oni operisali nečujno po kući, supruga i dve ćerke argentinskog fudbalera nalazile su u prizemlju i nisu osetile da su pored njih bila još najmanje dvojica provalnika. Tek kada je sve završeno i kada su lopovi napustili kuću sa plenom, njima je postalo jasno da su bile žrtve pljačke u kojoj im je iz sefa odneto satova i nakita u vrednosti od 500.000 evra.

Čovek zadužen za bezbednost Markinjosa potvrdio je medijima da su otac i sestre igrača dobro. Vrednost ukradenih stvari i novca u gotovini iznosi oko 2.000 evra, mada se napominje da su lopovi odneli i tri torbe čiji sadržaj još nije indetifikovan.

Pročitajte još

Otac koji je otvorio vrata lopovima bio je zaključan u jednoj prostoriji zajedno sa svoje dve ćerke, a pljačka je trajala između 30 i 40 minuta.

Versajska pravosudna policija ii dalje stražuje slučaj. Zasad su jedino sigurni da su dve odvojene grupe izvršile pljačke, jer su obe obavljene u isto vreme.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam