Barsina četvorka i prilazak Atletiku pali su u drugi plan: Ovo je bila Mesijeva noć (VIDEO)

15.03.2021

22:14 >> 22:21

0

Autor: Adam Štulić

Kapiten Katalonaca postao prvi igrač u istoriji Primere koji je u 13 uzastopnih sezona postigao najmanje 20 golova

Barsina četvorka i prilazak Atletiku pali su u drugi plan: Ovo je bila Mesijeva noć (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Da li će ostati u Barseloni završiti karijeru ili ne još je pod velikim znakom pitanja, ali jedno je sigurno. Leo Mesi će zlatnim slovima ostati upisan zauvek u istoriji katalonskog giganta, čiju je istoriju ispisao i u ponedeljak uveče.

Barselona je na “Nou Kampu”, u poslednjem meču 27. kola Primere savladala Uesku 4:1 i prišla madridskom Atletiku na četiri boda, ali sve to je ostalo u secni novih rekordnih brojki omalenog “gaučosa”.

Mesi je večeras odigrao 767. zvanični meč u dresu Barselone, izjednačivši se sa dosadašnjim rekorderom Ćavijem Ernandezom, dok je fenomenalnim golom u 13. minutu postao prvi igrač u istoriji elitnog ranga španskog fudbala koji je u 13 uzastopnih sezona postigao najmanje 20 pogodaka.

– Morao je to biti Leo… Pošteno je da najbolji igrač Barselone bude onaj koji je najviše puta nosio dres kluba. Čast mi je što je najbolji igrač na svetu, po mom mišljenju najbolji u istoriji, taj koji je prestigao moj učinak – rekao je nedavno za “Mundo Deportivo” legendarni španski vezista koji trenutno kao trener predvodi Al Sad.

Barsi je, gotovo identičnim golom kao Mesi, u 35. minutu prednost duplirao Grizman, da bi malu neizvesnost u meč gosti vratili pogotkom iz penala u četvrtom minutu nadoknade vremena u prvom delu igre, kada je precizan sa 11 metara bio Rafa Mir.

Ipak, već u 53. minutu bilo je izvesno da će Katalonci iskoristiti subotnji remi bez golova Atletika u Hetafeu, pošto je na Mesijevu asistenciju treći gol Barse na meču postigao Oskar Mingeza, da bi u samoj završnici meča maestralni Argentinac stavio krunu na svoju istorijsku noć drugim golom na utakmici.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike