KRAJ: Bajern i Čelsi pobedama overili mesto u četvrtfinalu Lige šampiona (VIDEO)

17.03.2021

19:29 >> 22:05

0

Autor: Adam Štulić

Lacio i Atletiko bez šanse

KRAJ: Bajern i Čelsi pobedama overili mesto u četvrtfinalu Lige šampiona (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Poznati su poslednji učesnici četvrtfinala Lige šampiona. Madridskom Realu, Mančester sitiju, Borusiji iz Dortmunda, PSŽ, Portu i Liverpulu, pridružili su se Bajern Minhen i Čelsi.

Duel na “Alijanc areni” predstavljao je samo formalnost i overu Bajernovog prolaska među najboljih osam klubova u Evropi, pošto su izabranici Hansija Flika iz prvog meča odigranog u Rimu doneli velikih 4:1. Ipak, to ih nije sprečilo da slave i u revanšu protiv Lacija – 2:1

Znatno neizvesnije bilo je u Londonu, gde su “plavci” branili i odbranili minimalnu prednost stečenu na “Metropolitanu”. Na “Stamford bridžu”, Čelsi je trijumfom 2:0 protiv Atletika overio mesto među najboljih osam klubova u Evropi.

Pročitajte još

90’5 – KRAJ

Duel u Londonu je završen pobedom Čelsija 2:0.

90+4′ – GOOOL (VIDEO)

U naletu Atletika da barem izbegne poraz, Čelsi je overio trijumf golom Emersona u kontri. Duel u Minhenu je završen pobedom Bajerna 2:1.

83′ – CRVENI KARTON (VIDEO)

Atletiko ostaje sa igračem manje, pošto je Stefan Savić dobio direktan crveni karton. Nekadašnji defanzivac Partizana je, prilikom borbe za što bolju poziciju na korneru za Madriđane, laktom u grudi udario jednog fudbalera Čelsija, što nije promaklo Orsatu.

82′ – GOOOL (VIDEO)

Lacio je smanjio prednost golom Parola, koji je odlično reagovao na centaršut sa leve strane i na drugoj stativi se samo poklonio za počasni pogodak Rimljana.

73′ – GOOOL (VIDEO)

Bajern vodi 2:0, strelac je Čupo Moting. Napadač Bavaraca zatresao je mrežu Lacija iz prvog kontakta sa loptom, pošto mu je prethodno sve pripremio, sjajnim dodavanjem, Alaba.

69′ – STATIVA

Sjajna akcija Bajerna, kojeg su milimetri delili od dupliranja vođstva. U dva dodavanja su domaći izigrali defanzivu Lacija, Levandovski je ostao potpuno sam, napravio je korak, dva ka kaznenom prostoru i sa 16 metara šutirao veoma snažno po zemlji. Reina nije bio ni blizu lopte, ali je mrežu Rimljana sačuvala stativa. Tri minuta kasnije Poljaka je zamenio Čupo Moting, dok je Musijala na terenu umesto Milera.

57′ – POVREDA I PRILIKA

Fudbaler Lacija Lacari najverovatnije je polomio mali prst na ruci u jednom duelu zbog čega je morao da napusti igru. Zmenio ga je Parolo, dok je Pereira na terenu umesto Murićija. Simeone je napravio još jednu promenu, Karasko je mesto na terenu ustupio Dembeleu, a ubrzo potom je Ziješ veoma dobro šutirao sa dvadesetak metara, ali je Oblak loptu prebacio preko prečke u korner. U 59. minutu Korea je zamenio Luisa Suareza.

Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

50′ – PRILIKE

U prvih pet minuta drugog poluvremena viđena je po jedna prilika na oba stadiona. Najpre je Levandovski pokušao da iskoristi grešku Milinkovića-Savića, ali je ušao u mrtav ugao pa je njegov šut uspeo da odbrani Reina. U Londonu je Oblak uspeo da zaustavi šut Vernera, koji je pokušao sa sedam metara, iskosa sa desne strane.

46′ – PROMENE

Na meču u Minhenu napravljena je po jedna promena tokom pauze. Lulić je zamenio Faresa, dok je u ekipi Bajena Zile na terenu umesto Boatenga. Na meču u Londonu menjao je Simeone, koji je u igru uveo Ermosa umesto Lodija.

45′ – POLUVREME

Posle minuta nadoknade vremena, završeno je prvo poluvreme u Rimu. U Londonu je u 45. minutu za 18 metara Kovačić šutirao iz prve, ali je lopta otišla pored gola.Čim je istekao 45. minutu, Danijele Orsato je odsvirao kraj prvog dela igre na “Stamford bridžu”.

Tanjug/AP Photo/Matt Dunham

39′ – ATLETIKO NAPADA

Nije primljeni gol previše poremetio fudbalere Atletika, koji nastavljaju sa napadima ka golu Čelsija. Zapretio je Feliks, malo iskosa sa leve strane, sa dvadesetak metara, ali je Mendi bio na mestu i relativno lako je intervenisao.

34′ – GOOOL (VIDEO)

Čelsi je nadomak četvrtfinala Lige šampiona. Atletiko je bio opasniji rival u poslednjih nekoliko minuta, napadao je konstantno “plavce”, koji su goste kaznili iz perfektnog kontranapada, koji su izveli Haverc, asistent Verner i strelac Ziješ.

33′ – GOOOL (VIDEO)

Bajern vodi golom Levandovskog iz penala. Prethodno je Murići, posle ubacivanja lopte iz kornera, u kaznenom prostoru oborio Gorecku.

26′ – ŽUTI KARTON

Veoma neoprezan start Radua na centru terena. S leđa je uklizao Levandovskom i zbog toga je dobio žuti karton.

AP Photo/Matthias Schrader

19′ – ČELSI U OFANZIVI

Posle nešto sporijeg početka, Čelsi preuzima inicijativu na “Stamford bridžu”. Imali su “plavci” nekoliko obećavajućih situacija, ali Oblak nije, zasad, nije imao previše posla.

13′ – SANE

U trenutku kada je delovalo da Lacio preuzima inicijativu, Bajern je došao do prve ozbiljnije prilike. Korea je izgubio loptu, ona je došla do Sanea, koji je po desnoj strani ušao u kazneni prostor i sa 15-ak metara gađao kontraugao. Lopta je otišla pored gola, ali je moglo da bude još neugodnije za Reinu, da Levandovski nije ostao kratak za nekoliko centimetara, pošto je na petercu pokušao glavom u padu da promeni lopti smer.

7′ – MIRNO

Miran je početak meča na oba stadiona. Bajern i Atletiko su za nijansu konkretniji rivali u uvodu utakmica, ali zasad nema velikih uzbuđenja.

Tanjug/AP Photo/Matt Dunham

1′ – POČELI MEČEVI

Počeli su mečevi u Minhenu i Londonu.

20.30′ – SASTAVI

BAJERN MINHEN – LACIO
Bajern M: Nibel, Pavar, Boateng, Alaba, Ernandez, Kimih, Gorecka, Sane, Miler, Gnabri, Levandovski.
Lacio: Reina, Radu, Aćerbi, Marušić, Fares, Luis Alberto, Milinković-Savić, Eskalante, Lacari, Murilji, Korea.

ČELSI – ATLETIKO MADRID
Čelsi: Mendi, Aspilikueta, Zuma, Ridiger, Džejms, Kovačić, Kante, Alonso, Ziješ, Haverc, Verner.
Atletiko M: Oblak, Lodi, Himenez, Savić, Tripier, Karasko, Nigez, Koke, Ljorente, Feliks, Suarez.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike