Bez iznenađenja, Bajern i Čelsi duplim pobedama overili mesto u četvrtfinalu Lige šampiona

17.03.2021

21:56 >> 22:07

0

Autor: Adam Štulić

Poznata poslednja dva tima koji su izborili plasman među najboljih osam u Evropi

Bez iznenađenja, Bajern i Čelsi duplim pobedama overili mesto u četvrtfinalu Lige šampiona
Copyright Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Čelsi i Bajern su poslednji učesnici četvrtfinala Lige šampiona, pošto su revanš mečevima na svojim stadionima završili poslove započete u prvim duelima protiv madridskog Atletika i Lacija.

Bavarci su na “Alijanc areni” protiv Lacija (2:1) imali znatno lakši posao, jer su iz Rima doneli velikih 4:1. Ipak, Rimljani nisu želeli da izađu sa belom zastavom već u prvih pola sata imali nekoliko veoma obećavajućih situacija, u kojima je neretko glavni protagonista bio srpski reprezentativac Sergej Milinković Savić, koji je na ovom duelu nosio kapitensku traku u ekipi Simonea Inzagija.

Ipak, mali pad koncentracije Murićija, kojem je prilikom kornera pobegao Gorecka, koštao je goste povoljnijeg rezultata na kraju prvog poluvremena. Igrao se 32. minut meča, kada je fudbaler Lacija neoprezno, sa dve ruke, oborio vezistu Bajeran, kojeg je u vođstvo, preciznim izvođenjem penala, doveo Levandovski.

Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

U nastavku meča viđena je slična slika. Lacio je pokušavao, ali je konkretniji bio Bajern, čijem je drugom golu prethodila stativa Levandovskog, posle odličnog šuta sa ivice kaznenog prostora. U 73. minutu, samo nekoliko trenutaka pošto je kročio na teren umesto poljskog napadača, Čupo Moting je u maniru pravog centarfora zatresao mrežu Reine, pošto mu je prethodno sve pripremio Alaba. Do kraja meča gosti su uspeli da postignu počasni gol, posle odlične reakcije Parola glavom, na centaršut iz slobodnog udarca sa leve strane.

Znatno neizvesnije nego u Minhenu, trebalo je da bude na “Stamford bridžu”, gde je Čelsi i u drugom meču bio bolji od madridskog Atletika (2:0). Posle slavlja minimalnoog slavlja “plavaca” na “Metropolitanu”, izabranici Dijega Simeonea istrčali su na londonski stadion sa vidljivom željom da sruše dve tradicije, koje su govorile da Čelsi nikada nije ispao kada je pobedio u prvom meču u gostima, i da Atletiko nikada nije prošao kada je poražen napustio prvi meč neke nokaut faze takmičenja u Evropi.

Tanjug/AP Photo/Matt Dunham

I nisu bili “crveno-beli” daleko od toga. Pogotovo u prvih pola sata bili su izuzetno opasni po gol Mendija, koji je u nekoliko navrata morao da bude veoma oprezan posle pokušaja gostiju sa distance. Ipak, u jeku napada Madriđana, Čelsi je postigao gol koji mu je znatno olakšao posao u ostatku meča. Haverc, Verner i Ziješ izveli su perfektan kontranapad u 34. minutu, koji je u gol pretorio nekadašnji ofanzivac Ajaksa.

Pročitajte još

Iako im je u drugom poluvremenu trebalo dva gola, fudbaleri Atletika kao da su potonuli posle primljenog pogotka. Nije bilo žestine u igri “jorgandžija”, niti vidljive želje da se iz Londona vrate s povoljnim rezultatom. Dva pokušaja Feliksa sa distance bilo je su sve od Simeoneovih izabranika u nastavku meča, a kada je zbog udaranja rivala bez lopte u 82. minutu direktan crveni karton dobio Stefan Savić bilo je jasno ko će nastaviti takmičenje. Brojčanu prednost su “plavci” iskoristili u četvrtom minutu nadoknade vremena, kada je Emerson rutinski završio još jednu kontru Čelsija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike