Više nije samo usamljeno mišljenje: Dva velika asa nemačkog fudbala žele bivšeg trenera Partizana na klupi reprezentacije

18.03.2021

11:37

0

Autor: D. B.

Da li će naslednik Joakima Leva biti čovek koga se svi navijači crno-belih sećaju po lepim stvarima?

Više nije samo usamljeno mišljenje: Dva velika asa nemačkog fudbala žele bivšeg trenera Partizana na klupi reprezentacije
Copyright MN Press

Izgleda da se front u koji su stali oni koji vide Lotara Mateusa kao novog selektora Nemačke opasno širi!

Posle Memeta Šola koji je nedavno, u jeku priča o tome ko će posle EP zameniti Joakima Leva na klupi “pancera”, za mnoge kao iz vedra neba rekao ime i prezime bivšeg trenera Partizana, slično mišljenje su ponovile još dve legende nemačkog fudbala – Štefan Efenberg i Mario Basler.

Lotar ima ogromne zasluge u nemačkom fudbalu. Mogao bih da ga zamislim kao selektora. Ne možemo da pričao sada o Lotaru kakav je bio pre 25 ili 30 godina. On radi sjajan posao kao TV analitičar i ima mnogo iskustva – objasnio je Efemberg, čovek koji je odigrao 35 mečeva za reprezentaciju Nemačke, a koji je tokom karijere branio boje i Bajerna iz Minhena i Borusije iz Menhengladbaha.

Sa takvim mišljenjem se slaže i Mario Basler koji je bio aktivan kao igrač od 1987. sve do 2018. godine, a koji je 30 puta igrao za “pancere”.

Ako bih imao priliku da posavetujem čelne ljude Saveza onda bih im rekao da definitivno pričaju sa Lotarom. Za mene, on je izbor broj jedan. On je jako poštovan u svetu fudbala. Ako Lotar ne želi taj posao, onda bih se okrenuo Štefanu Kuncu (nekadašnji napadač “elfa” koji je sada selektor mlade reprezentacije Nemačke).

Pročitajte još

Tokom trenerske karijere Mateus je osim Partizana (sezona 2002-2003) vodio i Rapid iz Beča, Atletiko Paranaense, Makabi Netanju, a osetio je šta je trenerski posao radeći u Mađarskoj i Bugarskoj. Da li će sledeći izazov za čoveka koji nije u trenerskom poslu već deceniju biti i najveći izazov u njegovoj karijeri? Na odogovor ćemo morati da sačekamo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike