Tajfun Takuma Asano: Japanac pogađao i asistirao za 18. pobedu Partizana u nizu

20.03.2021

15:52 >> 15:56

0

Fudbaleri trenera Aleksandra Stanojevića pobedili OFK Bačku u gostima rezultatom 4:0

Tajfun Takuma Asano: Japanac pogađao i asistirao za 18. pobedu Partizana u nizu
Copyright FK Partizan

Novom prvenstvenom pobedom u Bačkoj Palanci nad domaćom ekipom OFK Bačkom Partizan je svoj trijumfalni niz doterao do brojke 18. Crno-beli su na gostovanju poslednjeplasiranom timu ostvarili pobedu rezultatom  0:4 (1:0), a golove su postigli Igor Vujačić u 44, Asano u 59, Marković u 62. i Jović u 90.

Ko bi rekao na osnovu prvih 44 minuta igre da je Bačka tim sa ubedljivo najlošijim bodovnim učinkom u Superligi. To se na osnovu pojedinih sekvenci na terenu “Slavko Maletin Vava” nije moglo zaključiti, jer se domaći tim znalački branio i u pojedinim trenucima opasno pretio golmanu Aleksandru Stanojeviću. Ruku na srce, pomoglo im je to što ni Partizan nije briljirao. Pokušavali su gosti da pronađu rupe u odbrambenom zidu, ali bilo je očigledno da igrači Aleksandra Stanojevića ne trče previše kad je lopta u nogama drugog i da se samo čeka na grešku rivala ili da prevagne kvalitet pojedinca.

Kad su crno-beli u pitanju, onda taj kvalitet najpre ove sezone dođe od Takume Asana. Novi bljesak Japanca dogodio se u 44. minutu posle jednog kornera Miloša Jojića. U nastavku akcije usledio je prodor po desnom krilu i centaršut na drugu stativu, odakle se ponovo javio Igor Vujačić. Njegovim trećim golom u sezoni crno-beli su probili led u Bačkoj Palanci, ali su i totalno porušili samopouzdanje protivnika, koji se u drugom poluvremenu nije mogao prepoznati.

FK Partizan

Zasluge za to idu najpre na adresu najboljeg igrača utakmice Asana. Kod prvog gola bio je asistent, kod drugog realizator. Na Jojićevo dodavanje u 59. minutu, veoma čudnim udarcem, prvo potkolenicom, pa punim delom stopala, Japanac je matirao Aleksu Milojevića, a zatim se prilikom trećeg pogotka opet našao u ulozi dodavača. Ipak, Bajbek u tom 62. minutu nije bio dovoljno precizan, ali je odbitak od Milojevića u mrežu spakovao Lazar Marković za 0:3. Konačnih 0:4 postavio je Nemanja Jović na dodavanje kapitena Lazara Markovića.

Vest iz Bačke Palanke verovatno će rastužiti selektora Mađarske Italijana Marka Rosija, budući da je Filip Holender uz pomoć lekara crno-belih napustio igru zbog povrede dobijene prilikom doskoka na tvrd teren u sudijskoj nadoknadi vremena tokom prvog dela igre.

Pročitajte još

OFK Bačka – Partizan 0:3 (0:1)

Stadion: “Slavko Maletin Vava”. Sudija: Miloš Đorđić. Strelci: Vujačić 44, Asano 59, Marković 62, Jović 90. Žuti karton: Stojanović, Svarups, Pantić, Žakula (OFK Bačka), Vujačić, Marković (Partizan)

OFK BAČKA: Milojević – Stojanović (od 86. Njamculović), Zdravković, Rađen – Parađina, Pantić, Žakula, Eskić (od 63. Svarups), Mijatović – Ratković (od 89. Zličić), Ašćerić (od 63. Nedeljković). Trener: Milan Kuljić.

PARTIZAN: Popović – Miljković, S. Marković, Vujačić, Obradović – Šćekić (od 73. Pavlović), Jojić (od 73. Zdjelar) – Asano (od 73. Jović), Natho (od 63. Suma), L. Marković – Holender (od 46. Bajbek). Trener: Aleksandar Stanojević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike