Irski selektor poznaje Vlahovića, Jovića, Mitrovića: Ne znam ko će igrati, imaju sedam špiceva

21.03.2021

14:35

0

Stiven Keni zavidi srpskom selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju na širokom izboru napadača

Irski selektor poznaje Vlahovića, Jovića, Mitrovića: Ne znam ko će igrati, imaju sedam špiceva
Copyright MN Press

Selektor reprezentacije Republike Irske Stiven Keni sa strašnim problemima se suočava pred duel sa “orlovima” 24. marta u Beogradu, jer ono malo napadača što ima na raspolaganju ni za jednog ne može reći da igra u formi. Doskorašnji centarfor Dejvid Mekgoldrik se povukao iz reprezentacije, Aron Konoli iz Brajtona leči povredu rebra, dok Kalum Robinson ne igra u sastavu VBA zbog loše forme. Mlađi i neiskusniji fudbaleri još se nisu razvili do te mere da bi zaslužili poziv u nacionalni tim, dok iz perspektive Kenija situacija našeg Dragana Stojkovića Piksija izgleda bajkovito:

– Verovatno imaju oko sedam napadala i svi igraju na dobrom nivou. Dušan Vlahović je prošle nedelje postigao het-trik za Fjorentinu, Luka Jović je u Real Madrid stigao za 60 miliona evra i sada se vratio se u Frankfurt da postiže golove. Tu su Aleksandar Mitrović, Dušan Tadić, zatim Sergej Milinković-Savić u Seriji A, igrač meseca u Laciju, on je dobar igrač. Imaju Nemanju Radonjića koji je stvarno brzo krilo i Filipa Kostića, levog krila koji igra u Frankfurtu i koji je zaista dobar – priča Keni za irske medije.

Jedina nepoznanica za irskog selektora je njegov kolega na klupi “orlova”:

– Oni zaista mogu igrati sa trojicom, možda i četvoricom u napadu. Teško je predvideti koga će odabrati, jer postoji novi menadžer. Zaista, ne možemo se previše fokusirati na to. Znamo koje su njihove snage. Moramo da odigramo dobro, da se ne potcenjujemo i da budemo spremni, da igramo dobro u Srbiji i da budemo agresivni na naš način. Naša situacija sa špicevima nije idealna, ali želim da ih okupim kao tim i da zabeležimo dobar rezultat u Srbiji. To možemo postići kolektivnom igrom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike