Ivan Golac za Arena sport: "Imam jednu neostvarenu želju, dva puta sam bio blizu"

21.03.2021

14:36

0

Bivši fudbalski trener za Arenu sport pričao je na temu škotskog fudbala

Ivan Golac za Arena sport: "Imam jednu neostvarenu želju, dva puta sam bio blizu"
Copyright MN Press

Verovatno ne postoji kompetentnija osoba na ovim prostorima da govori o Škotskom fudbalu, čovek koji je Dandi junajtedu doneo prvi trofej FA Kupa, Ivan Golac, gostovao je na TV Arena sport.

– Obećao sam kup čelnicima Dandija kada smo dogovarali saradnju. To se i desilo u meču sa Rendžersom. Pred taj susret na konferenciji za medije sam izjavio da ćemo ih pregaziti, iako smo prethodni put lagano izgubili. Nisam se nikada bojao, tako sam razmišljao, napad je najbolja odbrana. Volter Smit uzeo isečak iz novina i tom izjavom motivisao igrače. Kako sam izasao na stadion, 55.000 ljudi mi je zviždalo. U 21. minutu smo već vodili 3:0 nula, na “Ajbroksu” se nije muva cula – priseća se Ivan Golac.

O svojoj fudbalskoj filozofiji rekao je…

– Fudbal shvatam kao davanje navijačima, morao im dati najbolje, pružiti predstavu. Moja priroda iz igračkih dana je takva, još dok sam igrao za Partizan. Treneri su pre svega pedagozi i psiholozi. Nikada ne držim velike sastanke uoči utakmice, o protivniku nisam pričao, fokusiran sam sta će moja ekipa uraditi. Nisam se bojao da stavim mlade igrače u tim.

Golac je sa Dandijem gostovao u Beogradu, u veoma problematičnom i nezgodnom periodu za Srbiju.

– Prvi tim posle Bajerna koji je gostovao u Srbiji u tom trenutku, bio je Dandi. Iz Škotskog saveza su nam predlagali da odložimo to gostovanje, rekao sam im da su tamo naši igrači sigurniji nego ovde. Doček je bio veličanstven, prelepa atmosfera u Beogradu, delegacija Dandija je bila impresionirana.

Pročitajte još

Osvajač Kupa Škotske sa Dandijem pričao je o neostvarenoj želji i izneo svoje mišljenje kada je reč o najvećim svetskim derbijima.

– Dva puta sam bio u situaciji da preuzmem Seltik, to mi je neostvarena želja. Jedinstven klub po svemu. Za mene tri najveća derbija na planeti Partizan-Crvena zvezda, Seltik-Rendžers i Boka Juniors-River Plejt – zaključio je Ivan Golac.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Arena sport

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike