Ko vodi FSS do izbora novog predsednika?

22.03.2021

14:25 >> 14:37

0

Autor: D. B.

Pravila su kristalno jasna

Ko vodi FSS do izbora novog predsednika?
Copyright MN Press

Sada kada je Slaviša Kokeza prošlost fudbalske Srbije, a pre nego što na mesto predsednika FSS dođe neko novo (ili možda staro ime), nameće se i pitanje ko po pravilima preuzima ovlašćenja namenjena predsedniku FSS.

Odgovor na ovo pitanje stigao je sa Terazija 35 u formi zvaničnog saopštenja.

– Fudbalski savez Srbije obaveštava javnost da je Slaviša Kokeza podneo ostavku na mesto predsednika saveza. U skladu sa članom 49 i članom 50 Statuta FSS, zamenik predsednika Marko Pantelić obavljaće dužnost predsednika do izbora novog predsednika FSS. Na osnovu člana 46 stav 2 Statuta, zamenik predsednika će zakazati sednicu Izvršnog odbora u prvom raspoloživom terminu nakon utakmica kvalifikacija za SP 2022, kako bi bile donete odgovarajuće odluke o daljim koracima u radu Fudbalskog saveza Srbije – navodi se u saopštenju iz kuće fudbala.

Marko Pantelić je rođen 15. septembra 1978. u Beogradu. Bivši istaknuti fudbaler i reprezentativac Srbije . Tokom karijere promenio je nekoliko klubova među kojima su bili Iraklis, Pari Sen Žermen, Lozana, Selta, Šturm, Iverdon, Obilić, Sartid, Crvena zvezda, Herta, Ajaks i Olimpijakos.

Pročitajte još

Imao je veoma bogatu igračku karijeru, a za najbolji nacionalni tim ostvario je 43 nastupa, postigao 10 golova. Osvojio je brojne trofeje sa Sartidom, Crvenom zvezdom, Ajaksom i Olimpijakosom. Bio je učesnik Prvenstva sveta u Južnoj Africi 2010. godine i zajedno sa Milanom Jovanovićem strelac za Srbiju.

Po okončanju karijere postao je potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, a zatim i predsednik Fudbalskog saveza Beograda. Od oktobra 2020. nalazi se na funkciji zamenika predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike