Šok i tuga u Laciju zbog smrti mladog fudbalera: U nedelju proslavio 19. rođendan, u sredu tragično izgubio život

25.03.2021

08:19 >> 08:23

0

Autor: Adam Štulić

Italijanski klubovi se opraštaju od Danijela Guerinija

Šok i tuga u Laciju zbog smrti mladog fudbalera: U nedelju proslavio 19. rođendan, u sredu tragično izgubio život
Copyright Twitter/FC Lazio

Velika tragedija potresla je Rim u sredu uveče, pošto je u automobilskoj nesreći život izgubio mladi vezista Lacija Danijel Guerini.

Reprezentativac Italije U-15 i U-16 u nedelju je proslavio 19. rođendan, a samo tri dana kasnije poginuo je u nesreći koja se dogodila u sredu oko 20 časova. Pored Guerinija, još dve osobe su povređene i u kritičnom su stanju.

– Šokirani smo. Predsednik i svi zaposleni u Laciju su zajedno sa familijom mladog Danijela Guerinija – objavio je rimski klub.

Guerini je fudbalom počeo da se bavi u Laciju, da bi 2016. godine prešao u Torino. Tokom omladinskog staža nosio je dresove “bikova” i Fiorentine, da bi prošle godine, do početka pandemije virusa korona, bio na pozajmici u SPAL. Ipak, u januaru ove godine se vratio u matični klub, potpisavši trogodišnji ugovor.

– Predsednik Urbano Kairo i ceo FK Torino duboko su ožalošćeni i pružaju podršku porodici Guerini zbog tragične smrti Danijelea, našeg bivšeg igrača Primavere – naveo je Torino, dok je Verona u oproštajnoj poruci navela:

– Izražavamo duboko saučešće i iskrenu bliskost sa Laciom zbog tragične smrti Danijelea Guerinija.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike