"Ispred sebe sam video sam zid, plašio sam se da ne umrem": Legendarni Adrijano Galijani posle deset dana pakla pobedio virus korona

27.03.2021

15:37 >> 16:32

0

Autor: Adam Štulić

Potpredsednik i generalni direktor Milana iz najslavnijih dana priznao da je naučio najveću životnu lekciju

"Ispred sebe sam video sam zid, plašio sam se da ne umrem": Legendarni Adrijano Galijani posle deset dana pakla pobedio virus korona
Copyright Profimedia/Antonietta Baldassarre / Insidefoto/Sipa USA

Legendarni potpredsednik i generalni direktor Milana, u najslavnijim danima velikana sa “San Sira”, Adrijano Galijani pobedio je u najvažnijoj utakmici – životnoj.

Posle desetodnevne borbe, prekaljeni fudbalski funkcioner, koji se danas nalazi na mestu generalnog direktora italijanskog drugoligaša Monce, uspeo je da se izbori sa virusom korona, a o bolničkim danima pričao je za “Korijere dela Sera”.

Iza mene je najtežih i najgorih deset dana u životu. Od 7. do 17. marta sam bio u bolničkoj sobi intenzivne nege koja nije imala ni prozore. Nisam video ništa, imao sam samo zid ispred sebe. U sobi su samo kreveti, nije bilo ni kupatila. Iskreno, plašio sam se da ne umrem – rekao je Galijani, kojem je dodatni problem predstavljalo to što pati od klaustrofobije.

Mene lift muči, pa sad zamislite kako za klaustrofobičnu osobu izgleda kada deset dana ne može da vidi dnevnu svetlost.

Zahvalivši se kompletnom bolničkom osoblju koje mu je pomoglo da previži virus korona, Galijani je istakao da je tokom hospitalizacije naučio da ceni male stvari.

Zahvaljujući fudbalu imao sam prilike da odsedam u najluksuznijim hotelima. Kada sam iz intenzivne nege prešao u običnu sobu, rekao sam da ne postoji nijedan apartman koji bi mogao da se meri s njom. “Ovo je najlepše mesto na kojem sam bio u životu”, pomislio sam. Satima sam gledao u nebo i to mi je bilo dovoljno da mi ispuni srce. Zdravlje je jedino što je bitno u životu.

Galijani je otkrio i da je njegov dugodišnji najbliži saradnik, s kojim je stvorio moćni Milan i sada nešto slično pokušava da napravi s Moncom, Silvio Berluskoni non stop bio uz njega.

Silvio je moja porodica. Stalno mi je pisao, brinuo se za mene. Video sam njegove pozive čak i kada nisam mogao da odgovorim zbog umora – kazao je Galijani, dodavši da mu je fudbal, kao velika strast, mnogo nedostajao.

nstalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike