Engleska slavila u Tirani, Španija se u nadoknadi izvukla u Gruziji, Danska „osmicom“ do trijumfa

28.03.2021

18:12 >> 22:04

0

Autor: N. St.

Interesantni rezultati u kvalifikacijama za SP

Engleska slavila u Tirani, Španija se u nadoknadi izvukla u Gruziji, Danska „osmicom“ do trijumfa
Copyright Tanjug/AP Photo/Zurab Tsertsvadze

Sigurne pobede, goleada i umalo jedno veliko iznenađenje. Tako bi u najkraćem moglo da se opiše ono što je viđeno na četiri utakmice popodnevnog programa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Engleska je u Tirani rutinski slavila. Bez većih problema su savladali Albaniju – 0:2 (0:1).

Kejn je doveo goste u vođstvo u 39. minutu, da bi u 63. asistirao Mauntu za konačan rezultat. Englezi su prvi u grupi sa šest bodova, Albanci ih prate sa tri, Poljska i Mađarska imaju po jedan (i meč manje), dok su Andora i San Marino bez poena.

Najuzbudljiviji meč viđen je u Tbilisiju. Španija je teškom mukom stigla do tri boda protiv Gruzije – 1:2 (1:0).

Domaći tim je poveo u 44. minutu preko Kvaratšelije. Enrike je brzo morao da pravi izmene, pa je u igru uveo Olma, Alkantaru i Martineza. To je dalo rezultat pošto je Tores u 56. minutu izjednačio. „Furija“ je držala loptu u svom posedu, pokušavala da nađe ključ za odbranu domaćina i delovalo je da u tome neće uspeti. Sve do drugog minuta nadoknade kada je Olmo uspeo da zatrese mrežu. Nedugo zatim je Šengelija dobio direktan crveni karton pa je Gruzija duel završila sa desetoricom.

Španci su prvi u grupi B sa četiri boda, Šveđani imaju tri, Grci jedan, dok su tzv. Kosovo i Gruzija bez poena.

Najmanje uzbuđenja u rezultatskom smislu, a najviše golova, viđeno je u Danskoj. Domaćini su deklasirali Moldaviju – 8:0 (5:0).

Čak pet golova su dali u razmaku od 20 minuta, sve je pokrenuo Dolberg sa penala u 19. minutu, pa je Damsgard u 22, pa u 29. minutu zatresao mrežu, Stiger Larsen je pogodio u 35, a Jensen u 39. minutu. Ista priča se nastavila u drugom delu. Dolberg je dao gol u 48, a poslednja dva pogotka pala su u završnici. Strelci su bili Skov u 81. i Ingvartsen u 89. minutu.

Danci su prvi u grupi F sa šest bodova, prate ih Austrija, Škotska, Farska Ostrva i Moldavija sa po jednim i svi osim spomenute dve selekcije tek treba da odigraju svoje mečeve, poslednji je Izrael bez poena.

Jermenija je savladala Island – 2:0 (0:0). Pitanje pobednika rešeno je u drugom poluvremenu kada su mrežu zatresli Barsegjan (53’) i Bajramjan (74. minut).

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike