KRAJ: Pobeda Zvezde u Užicu

06.12.2020

14:14 >> 16:59

0

Autor: J. T.

Crveno-beli sa četiri bonusa u startnoj postavi

KRAJ: Pobeda Zvezde u Užicu
Copyright MN Press

Mnogo lakše nego pre nešto manje od mesec dana u Kupu, Crvena zvezda je u 17. kolu Superlige Srbije savladala Zlatibor – 1:0.

Strelac jedinog gola bio je Ričmond Boaći u 18. minutu.

Gosti su u Užice doputovali “desetkovani” povredama i umorom, pa je Dejan Stanković ponovo morao da kombinuje tim. Među startnih 11 Crvene zvezde bila su čak četiri “bonusa”: Strahinja Eraković, Njegoš Petrović, Veljko Nikolić i Andrija Radulović.

TOK UTAKMICE

90′ – KRAJ

Zlatibor – Crvena zvezda 0:1.

83′ – ČUBRAKOVIĆ

Oklevao je golman Zlatibora s ispucavanje, Kanga presekao dodavanje, ali je potom Čubraković sjajnom intervencijom uspeo da spreči pogodak reprezentativca Gabona.

82′ – ZVEZDA SIGURNA

Miran finiš utakmice. Crveno-beli uspešno kontrolišu dešavanja na terenu i čuvaju gol prednosti.

71′ – VATROMET

Kao i na drugim superligaškim gostovanjima ove sezone, navijači Crvene zvezde priredili su vatromet izvan stadiona. Fešta se odigrala u 70. minutu.

65′ – PONOVO FALĆINELI

Veliki broj prilika imao je italijanski napadač od ulaska u igru. Ponovo dve vezane, ali opet jednom nogom, a jednom glavom nije bio dovoljno precizan.

63′ – JEZDIMIROVIĆ U KRVI

Neoprezan je bio Veljko Nikolić i kopačkom po glavi zakačio Jezdimirovića, koji je krvav pao na zemlju i potom morao da bude zamenjen. Tokom prvog poluvremena krvav je bio i Gobeljić, koji je dobio posekotinu na usni.

EVO IH I FOTKE IZ UŽICA:

60′ – VUKANOVIĆ

Odlično je Radulović dodavanjem po zemlji sa leve strane u “srce” kaznenog pronašao Vukanovića, ali je njegov šut iz prve bio prilično neprecizan.

53′ – FALĆINELI DVAPUT

U razmaku od jednog minuta dvaput je zapretio Dijego Falćineli. Prvo je glavom šutirao visoko preko gola, a onda pokušao da plasira loptu u Čubrakovićev gol, ali je siguran bio golman Zlatibora.

49′ – FALĆINELI

Lukav pokušaj Italijana, spoljnim delom kopačke sa ivice kaznenog, ali je lopta prošla malo iznad prečke.

46′ – IZMENE

Po dve izmene. Za Zvezdu će u nastavku igrati Falćineli i Milunović umesto Erakovića i Spiridonovića,  a za Zlatibor Poček i Živanović umesto Petronijeića i Radovića.

16.47 – POLUVREME

45+1′ – ČUBRAKOVIĆ

Maestralna odbrana golmana Zlatibora na šut Veljka Nikolića. Sjajnim driblinzima mladi fudbaler našao se sam pred golmanom Zlatibora, pokušao je da “bocne” loptu preko njega, ali je Čubraković uspeo da odbrani. Previše ležeran bio je Nikolić u ovoj situaciji.

39′ – SPIRIDONOVIĆ

Šutirao je krilni napadač crveno-belih sa 16 metara, posle dodavanja Vukanovića, ali je Čubraković bio dobro postavljen.

37′ – VUKANOVIĆ

Dobar šut Alekse Vukanovića sa 25 metara, ali pored gola.

28′ – LEPA AKCIJA

Odlično su kombinovali fudbaleri Crvene zvezde, razmenivši veliki broj kratkih dodavanja. Na kraju je Spiridonović šutirao slabijom, levom nogo, ali je Čubraković paradom odbranio svoj gol.

18′ – GOOOL

Zvezda vodi pogotkom Ričmonda Boaćija koji je najbolje reagovao posle centaršuta Spiridonovića iz prekida i gužve pred golom Zlatibora.

16′ – PREČKA

Lepo je Pankov povukao loptu, potom Gobeljić centrirao, a Boaći šutirao glavom. Prečka je, ipak, sačuvala gol Zlatibora, a zatim je Radulović bio zamalo neprecizan iz voleja.

10′ – BEZ UZBUĐENJA

Miran početak utakmice. Igra se otvoreno, ali odbrane su prilično sigurne na obe strane.

3′ – PRVI ŠUT

Vezista Zlatibora, Nemanja Krstić. prvi je zapretio. Šutirao je iz daljine, ali neprecizno.

15.55  – TABELA

Zvezda je ubedljivo prva, sa 44 boda iz 16 utakmica – bez poraza – dok je Zlatibor na 17. mestu sa 15 bodova.

15.30 – SUDIJA

Utakmicu će voditi Danilo Grujić, a pomagaće mu Jovan Grujić i Dejan Dimitrijević.

15.10 – SASTAVI

ZLATIBOR: Čubraković – Islamović, Jezdimorović, Stamenković, Anđelković – Radović, Krstić – Janjić, Đakovac, Petronijević – Đokić.

ZVEZDA: Borjan – Eraković, Pankov, Degenek – Gobeljić, Petrović, Nikolić, Spiridonović – Vukanović, Radulović – Boaći.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike