"Gazeta delo Sport" ima nova saznanja: Odlazak Milenkovića na Ostrvo je neizbežan, zna se i novi klub

02.04.2021

17:04 >> 17:23

0

Autor: Adam Štulić

Ugledni italijanski list smatra da je letnji transfer srpskog defanzivca izvestan

"Gazeta delo Sport" ima nova saznanja: Odlazak Milenkovića na Ostrvo je neizbežan, zna se i novi klub
Copyright MN Press

Izgleda da je sve manje nepoznanica što se tiče profesionalne budućnosti Nikole Milenkovića. Ako je verovati saznanjima “Gazete delo Sport”, odlazak srpskog defanzivca u englesku Premijer ligu je neizbežan, a navodno zna se i nova destinacija jednog od najtalentovanijih štopera Evrope.

Ugledni italijanski list piše da su se čelnici Fiorentine pomirili sa činjenicom da srpski reprezentativac nije zainteresovan za produžetak saradnje, a kako trenutni ugovor ističe sledeće godine, u Firenci su svesni da je predstojeći prelazni rok poslednja šansa da izvuku koliko toliko pristojno obeštećenje za fudbalera koji je u leto 2017. godine stigao iz Partizana za, prema sajtu “Transfermarket”, 5.1 milion evra.

Mesecima unazad evropski mediji pišu da će se najveća borba za Milenkovićev potpis voditi između Mančester junajteda i Liverpula, ali “Gazeta” piše da je u ovom trenutku mladi Srbin najbliži “Old Trafordu”.

Kao potporu ove tvrdnje, italijanski list navodi to što se Liverpul okrenuo pokušajima da angažuju Ibrahima Konatea iz Lajpciga, dok “crveni” na leto mogu da aktiviraju i opciju otkupa ugovora Orzana Kabaka, koji je u januaru stigao na “Enfild”.

S druge strane, na “Teatru snova” već duže vreme veoma pomno prate razvojni put Nikole Milenkovića, kojeg mnogi opisuju kao novog Nemanju Vidića, što je još jedan znak da je prelazak u ekipu Ole Gunara Solskjera, koji traži stalnog štoperskog partnera Hariju Megvajeru”, u ovom trenutku veoma realna opcija.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike