Slavljenička atmosfera na „Enfildu“: Navijači konačno zapevali himnu, pa uživali u majstorijama Liverpula

06.12.2020

21:26 >> 21:27

0

Autor: N. St.

Trijumf ekipe Jirgena Klopa

Slavljenička atmosfera na „Enfildu“: Navijači konačno zapevali himnu, pa uživali u majstorijama Liverpula
Copyright Liverpool's Mohamed Salah, 2nd left, celebrates after scoring the opening goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Wolverhampton Wanderers at Anfield Stadium, Liverpool, England, Sunday, Dec. 6, 2020. (Peter Powell/Pool via AP)

Posle dugo vremena se na „Enfildu“ orila čuvena himna „You’ll never walk alone“. Pred nešto više od 2000 navijača je Liverpul dočekao Vulverhempton.

Navijači su im izgelda dali motiv više pošto su demolirali „vukove“ – 4:0 (1:0).

Pročitajte još: VAR nastavlja da „ubija“ fudbal: Dva penala, dva poništena gola i bod Liverpula u Brajtonu

U prvom poluvremenu je u centru pažnje bio kapiten gostiju Konor Koadi, štoper koji je prošao omladinsku školu „crvenih“. Prvo je u 24. minutu nesmotreno reagovao, grudima spustio loptu praktično na nogu Salahu, a Egipćanin taj poklon pretvara u vođstvo. A, onda su se u završnici prvog poluvremena svi uhvatili za glavu. Koadi je pao posle duela sa Maneom, sudija Poson je pokazao na „kreč“. Usledila je kratka pauza, iz VAR sobe je stigla instrukcija da pogleda snimak i sam. Učinio je to i uverio se da kontakta nije bilo i da nema govora o penalu. Klop je već video devetu odluku protiv njegovog kluba od strane video tehnologije, ovog puta je sreća bila uz njih.

Nastavio je Liverpul sa napadima u drugom delu i za to je stigla nagrada, Žoržinjo Vajnaldum je sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora postigao prvi ovosezonski pogodak. Već u 67. minutu je na semaforu stajalo 3:0. Salah je savršeno centrirao, a štoper Matip glavom zakucao loptu u mrežu. I njemu je to bio ovosezonski prvenac. Konačan rezultat je postavljen u 78. kada je Aleksander-Arnold, koji se vratio na teren posle oporavka od povrede, centrirao, Semedo je užasno reagovao i smestio loptu iza leđa svog golmana.

Liverpul se tako izjednačio sa Totenhemom po broju bodova, oba tima imaju po 24, s tim što su Redsi drugi zbog slabije gol-razlike. Volvs je na 10. mestu sa 17 poena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike