Haos u Španiji: Utakmica prekinuta zbog rasizma, igrači Valensije u znak protesta napustili teren

04.04.2021 | 17:57 >> 18:06

Autor: N. St.

Razlog je rasizam...

Copyright Profimedia

U prvom poluvremenu utakmice između Kadiza i Valensije viđena su dva gola, neki lepi potezi, prilike na obe strane, ali ništa od toga nije u prvom planu.

Jedna sasvim bezazlena situacija je stvorila pravi haos na terenu i prekid utakmice. Tokom jednog od napada je došlo do verbalnog obračuna između dvojice defanzivaca – Muktara Dijakabija iz Valensije i Huana Toresa Ruiza poznatijeg po nadimku Kala.

Kala je bio pred golom „slepih miševa“, pa je krenuo da se vraća nazad i u tom momentu je dobacio nešto protivniku, Dijakabi je krenuo da ga juri po terenu i onda su na sredini igrališta upali u pravi kinč, malo je nedostajalo da dođe do tuče, a kako prenose španski mediji razlog svega toga je rasizam.

Nije tačno poznato šta je izgovoreno, ali je navodno Kala vređao Dijakabija na rasnoj osnovi. Igrači Valensije su u znak podrške napustili teren sa sve članovima stručnog štaba i posle 15-ak minuta su se vratili na teren. To nije učinio i Dijakabi koji je, vidno potresen situacijom, odlučio da ostane u svlačionici pa ga je zamenio Giljamon.

– Dijakabi ima našu podršku. Igrač koji je dobio uvrede na rasnoj osnovi je zamolio svoje saigrače da se vrate na teren i da se bore. Svi zajedno – navodi se u saopštenju kluba.

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam