Bivši hrvatski reprezentativac se prisetio legendarnog dvomeča Partizana i Kroacije: Takve utakmice više nikada neće biti

05.04.2021

17:38

0

Autor: Adam Štulić

Silviju Mariću je veoma teško pao poraz u Beogradu

Bivši hrvatski reprezentativac se prisetio legendarnog dvomeča Partizana i Kroacije: Takve utakmice više nikada neće biti
Copyright MN Press

Pred fudbalerima zagrebačkog Dinama je, po mišljenju mnogih, najvažniji dvomeč u bogatoj klupskoj istoriji. Predstojećeg četvrtka “modri” će protiv Viljareala odigrati prvi duel četvrtfinala Lige Evrope, što je bio povod hrvatskim medijima da uoči duela na “Maksimiru” sa nekadašnjim fudbalerima Dinama “pročešljaju” neke istorijske duele.

Jedan od njih bio je i legendarni dvomeč kvalifikacija za Ligu šampiona, koji su 1997. godine igrali Dinamo (tada Kroacija) i Partizan. Crno-beli su u prvom meču u Beogradu slavili 1:0 golom Dragana Isailovića u samom finišu duela, da bi u revanšu u Zagrebu izabranici Ljubiše Tumbakovića doživeli debakl (5:0).

Seltik je bio istorijski meč, jer smo tada prvi put ušli u Ligu šampiona. S Partizanom je bilo nešto drugo, to nema veze s ovim, jer se osim na fudbal gledalo na neke druge stvari – rekao je za “tportal” nekadašnji hrvatski reprezentativac i fudbaler Dinama Silvio Marić, dodavši da je ta utakmica bila priča za sebe.

Prva utakmica velikih suparnika iz bivše države, relativno brzo posle rata, stadion JNA u Beogradu, stvarno nešto specifično. Mislim da takve utakmice više nikad neće biti. Imala je posebne emocije, konotacije. Iako nije bilo nijednog incidenta. Ni u Beogradu, ni u Zagrebu. Ta je utakmica bila posebna jer imam utisak da smo mi bili puno više u nekom grču od njih. Nismo smeli da izgubimo. Ne da smo bili favoriti, nego smo bili bolja ekipa. I to se pokazalo u dve utakmice.

Predrag Pažin i Silvio Marić foto: MN Press

Kroacija je u Beogradu promašila pregrš odličnih prilika i propustili priliku da već tada obezbedi prolaz u narednu rundu kvalifikacija za elitno takmičenja, ali je na “Maksimiru” sve nadoknadila.

Oni su u prvoj pobedili 1:0. Tada sam je promašio barem tri velike prilike, Mark Viduka isto. I zato smo izgubili. I neka ti u Zagrebu, recimo, svira penal, pa ga daju, onda moraš da postigneš tri gola. A to i nije baš jednostavno. Moglo je to otići u drugom smeru, ali sreća da nije jer smo odigrali pravu utakmicu i bilo je fascinantno.

Sećam se da nakon te prve utakmice zbog svih tih promašaja nisam spavao celu noć. Dobio sam i gastritis. Netipična nervoza. Ima utakmica u kojima pobediš, izgubiš, promašiš nešto i proživljavaš. Ali nakon te utakmice toliko sam se živcirao. Nisam mogao da dočekam revanš, nisam mogao da spavam sedam dana. Jedva sam čekao da probam da se iskupitm i popravim ono što sam zeznuo – kazao je Silvio Marić.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike