Madrid će "goreti" posle ove Barsine pobede

05.04.2021

21:22 >> 21:32

0

Autor: Adam Štulić

Minimalac Katalonaca protiv Valjadolida na Nou Kampu

Madrid će "goreti" posle ove Barsine pobede
Copyright Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Naredni dani biće veoma burni u Španiji posle pobede Barselone protiv Valjadolida u pretposlednjem meču 29. kola Primere. Katalonci su savladali goste golom Usmana Dembelea u prvom minutu nadoknade vremena, pošto je prethodno glavni arbitar meča Santijago Haime Latre doneo dve diskutabilne odluke na štetu Valjadolida.

Duel na “Nou Kampu” trebalo je da prođe u svečanoj atmosferi, pošto je prva zvezda tima Leo Mesi večeras odigrao 768. meč u dresu katalonskog giganta, postavši tako igrač sa najviše odigranih utakmica u istoriji kluba.

Međutim, gosti su se pobrinuli da ne bude tako. Kako je vreme odmicalo Katalonci su sve više postajali svesni mogućnosti da mogu da ispuste veliku priliku da se približe lideru šampionata, madridskom Atletiku, na samo bod zaostatka.

Fudbaleri Valjadolida su hrabro igrali na “Nou Kampu”, u devetom minutu nisu imali ni sreće, kada je posle šuta glavom Kenana Kodra gol Ter Štegena sačuvala prečka, da bi u drugom poluvremenu, mnogi će reći, bili oštećeni makar u jednoj spornoj situaciji.

Najpre je sredinom drugog dela igre, glavni arbitar meča odlučio da ne pokaže na belu tačku, procenivši da Albino igranje rukom u kaznenom prostoru nije bilo dovoljno da pokaže na belu tačku. Ipak, mnogo više prašine podići će situacija iz 79. minuta, kada je Latre, deluje, prestrogo, odlučio da pokaže direktan crveni karton Oskaru Planu i tako dodatno olakša Mesiju i drugovima put do trijumfa kojim su izabranici Ronalda Kumana borbu za šampionsku titulu potpuno vratili u svoje ruke.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike