KRAJ: PSŽ slavio u spektaklu na "Alijanc areni", Čelsi ima veliku prednost protiv Porta (VIDEO)

07.04.2021

18:43 >> 21:01

0

Autor: Adam Štulić

Završeni prvi mečevi četvrtfinala Lige šampiona

KRAJ: PSŽ slavio u spektaklu na "Alijanc areni", Čelsi ima veliku prednost protiv Porta (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader)

Večerašnjim utakmicama u Minhenu i Sevilji završena je prva runda četvrtfinla Lige šampiona.

PSŽ je u spektaklu na minhenskoj “Alijanc areni” savladao Bajern 3:2, dok Čelsi kao nominalni gost bio bolji od Port2 2:0.

Podsetimo, u utorak su do prednosti pred revanše stigli Mančester siti i Real Madrid. “Građani” su kao domaćini bili bolji od Borusije Dortmund (2:1), dok je “kraljevski klub” u Madridu slavio protiv Livepula (3:1).

[povegooolzano naslov=”Pročitajte još” linkovi=”https://24sedam.rs/sport/fudbal/vinisijus-i-real-kaznili-liverpulovu-losu-odbranu-foden-rastuzio-dortmund/” pozicija=”right”]

90′ – KRAJ

Završeni su mečevi. PSŽ je slavio u Minhenu 3:2 protiv Bajerna, dok je Čelsi nadomak polufinala posle pobede u duelu sa Portom 2:0.

84′ – GOOOL

Čelsi vodi 2:0 golom Čilvela. Veliku grešku napravio je Korona na dvadesetak metara od gola Porta. Loše je primio loptu i otvorio put fudbaleru Čelsija ka golu. Marćezin je pokušao istrčavanjem da sačuva mrežu, ali ga je Čilvel predriblao  i potom zatresao praznu mrežu. Samo nekoliko sekundi ranije Pulišić je uzdrmao prečku.

68′ – GOOOL (VIDEO)

PSŽ ponovo vodi u Minhenu, strelac je ponovo Mbape. Kada je delovalo da je Bajern preuzeo inicijativu i da je bliži trećem golu, sevnula je fenomenalna kontra “svetaca” koju je na maestralan način završio mladi Francuz.

60′ – GOOOL (VIDEO)

Miler poravnava rezultat u Minhenu. Kimih je centrirao iz slobodnog udarca sa desne strane, iskusni napadač se odličnom kretnjom našao potpuno sam i glavom poslao loptu mrežu Navasa.

53′ – PAVAR

Nije prošlo ni 60 sekundi od prilike Nejmara, zapretio je i Bajern. Pavar je bio usamljen nda desetak metara od gola PSŽ, primio je loptu i šutirao iskosa da desne strane po zemlji u bliži ugao, ali je Navas uspeo da interveniše.

52′ – NEJMAR

Velika prilika za PSŽ. Posle manje gužve u kaznenom prostoru Bajerna lopta je došla do Nejmara koji je na pet metara od gola bio u situaciji jedna na jedan sa Nojerom, koji je izašao kao pobednik iz tog duela.

51′ – ŠANSA ZA PORTO

Marega je pobegao defanzivcima Porta po desnoj strani, dobio je odličnu loptu u prazan prostor, ali je njegov šut zaustavio Mendi.

46′ – PROMENA

Nastavljene su utakmice. Baker je u ekipi PSŽ zamenio Dijaloa, dok na meču u Sevilji nije bilo promena tokom pauze.245′ – POLUVREME

Završena su prva poluvremena na oba duela.

42′ – VEĆ DRUGA PROMENA U BAJERNU

Još nije završeno prvo poluvreme, a Flik je izvršio već dve promene. U 42. minutu povređenog Žilea zamenio je Boateng, a pošto je Markinjos zatresao mrežu Bajerna Alfonso Dejvis je ušao u igru umesto Gorecke.

37′ – GOOOL (VIDEO)

Vraća se Bajern golom Čupo Motinga. Brzo je išla akcija Bavaraca sa jedne na drugu stranu terena. Pavar je bio potpuno usamljen na desnoj strani, uputio je sjajan centaršut na peterac gde je sam bio nekadašnji napadač PSŽ, koji je udarcem glavom savladao Navasa.

32′ – GOOOL (VIDEO)

Čelsi vodi golom Maunta. U većem delu dosadašnjeg toga meča “plavci” su bili u podređenom položaju, ali su do gola došli iz prvog šuta. Dugo je trajala akcija londonskog tima, lopta je sa leve strane terena prešla na desnu, došla do Maunta koji je sjajnom fintom izbacio jednog defantivca Porta i potom veoma preciznim udarcem zatresao mrežu nominalnog domaćina.

28′ – GOOOL (VIDEO)

Markinjos je duplirao prednost PSŽ u Minhenu. U jeku napada Bajerna, gosti su imali prekid sa desne strane. Posle kratkog odbitka Nejmar je vratio loptu u kazneni prostor, gde se iza leđa defanzivaca domaćih ušunjao kapiten PSŽ, izašao sam pre Nojera i rutinski ga matirao. Samo nekoliko trenutaka kasnije Markinjos je zbog povrede morao van terena, a zamenio ga je Erera.

25′ – NOVA ŠANSA ZA PORTO

Portugalci su ovoga puta zapretili posle kornera. Otavio je ubacio loptu iz levog ugla, Mendi je velikim naporom uspeo da je spreči da završi u mreži. Pepe je sa gol aut linije vratio loptu u peterac, odakle je Zaidi šutirao iz prve, ali preko gola.

20′ – BAJERN SVE OPASNIJI

Bajern napaa PSŽ sa svih strana u poslednjih desetak minuta. Pavar je odlično šutirao malo iskosa sa desne strane, ali je Navas uspeo da interveniše.

TanjugAP Photo/Matthias Schrader

12′ – ZAPRETIO PORTO

Sjajno je Uribe šutirao sa ivice kaznenog prostora, Mendi je ostao ukopan, ali je na njegovu sreću lopta pogodila mrežu sa gornje strane.

3′ – GOOOL (VIDEO)

PSŽ vodi u Minhenu, strelac je Mbape. Već u narednom napadu Bavarci su kažnjeni. Akcija je pošla od Navasa, Nejmar je potom odlično proigrao mladog Francuza, čijem je golu kumovala i nespretna reakcija Nojera, kojem je lopta prošla kroz ruke i noge.

2′ – PREČKA

Prvu priliku odmah na startu imali su fudbaleri Bajerna. Posle kornera sa leve strane Čupo Moting je šutirao glavom, ali se lopta od prečke odbila u gol aut.

1′ – POČELI MEČEVI

Počeli su dueli u Minhenu i Sevilji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike