Da li će Micić razbiti maler plejmejkera iz Srbije u NBA ligi?

09.04.2021

14:44

0

Autor: D. B.

Navodno, reprezentativac Srbije se seli u Oklahomu ovog leta iako mu Efes nudi produžetak ugovora, a njegovo ime se nalazi i u notesima ljudi iz Real Madrida

Da li će Micić razbiti maler plejmejkera iz Srbije u NBA ligi?
Copyright MN Press

Od sledeće sezone postoji velika šansa da ćemo u dresu Oklahome sitija osim Alekseja Pokuševkog gledati još jednog srpskog košarkaša.

Kako javlja španski novinar Ćema de Lukas i specijalizovani sajt “Sportando” Vasilije Micić će tokom sledećeg leta potpisati dvogodišnji ugovor sa Tanderima.

Micić je izbran na draftu 2014. godine kada ga je birala Filadelfija kao 52. pika, da bi početkom decembra prava na njega “pokupila” Oklahoma prilikom trejda. Nekadašnji plejmejker Bajerna, Crvene zvezde, Tofaša i Žalgirisa je poslednje tri sezone igrač Anadolu Efesa u kome se potpuno afirmisao kao jedan od najboljih igrača Evrope. Efes mu je ponudio novi ugovor koji je reprezentativac Srbije odbio. Ponudu je imao i od Real Madrida, ali ni poziv kraljevskog kluba za Micića nije bio dovoljno jak.

MN Press

Kao igrač u zrelim godinama (27) Micić će, po svemu sudeći, sreću okušati preko bare.

Ove sezone Micić na 32 utakmice u dresu Anadolu Efesa ima prosek od 16.4 poena, 2.7 skokova, okruglo pet asistencija, 1.2 ukradene lopte uz prosečni indeks korisnosti 17.2.

Srbija trenutno ima šestoricu igrača u najjačoj košarkaškoj ligi sveta – Nemanju Bjelicu, Nikolu Jokića, Bobana Marjanovića, Bogdana Bogdanovića, Alena Smailagića i Alekseja Pokuševskog.

MN Press

Micić će pokušati i da razbije maler plejmejkera iz Srbije, pošto naši igrači na ovoj poziciji obično nisu dobro prolazili u NBA. Primera radi dva najpoznatija najpoznatija naša plejmejkera modernog doba Aleksandar Đorđević i Miloš Teodosić nisu uspeli da ostave dubok trag i pored sjajnih karijera u Evropi.

Pročitajte još

Od svih organizatora igre verovatno najbolje u NBA je prošao Marko Jarić koji je od 2002. do 2009. godine bio deo ove lige. Nekadašnji reprezentativac je branio boje LA Klipersa, Minesote i Memfisa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike