Futsal reprezentacija Srbije ispustila overu drugog mesta, Rumuni u završnici do boda nade

09.04.2021

18:14 >> 18:16

0

Autor: Adam Štulić

Izabranici Gorana Ivančića u Vršcu igrali 4:4

Futsal reprezentacija Srbije ispustila overu drugog mesta, Rumuni u završnici do boda nade
Copyright MN Press

Futsal reprezentacija Srbije propustila je sjajnu priliku da overi drugo mesto u kvalifikacionoj grupi za odlazaka na EP i tako obezbedi barem baraž. Imali su “orlovi” sve u svojim rukama protiv Rumunije, koja je u poslednja tri minuta meča uspela da nadoknadi dva gola zaostatka i dođe do boda nade da bi u poslednjem kolu mogli da se nađu ispred Srbije – 4:4.

Dva puta su izabranici Gorana Ivančića morali da jure prednost rivala u prvom poluvremenu. Najpre je Rakić u devetom minutu anulirao vođstvo gostiju, koji su do prednosti došli posle 120 sekundi igre preko Soča, da bi Jovan Lazarević majstorskim pogotkom u 15. minutu poravnao rezultat na 2:2, pošto je Oliveira četiri minuta ranije doneo Rumunima novu prednost.

Kada su Lazarević u 24. i Pršić u 33. minutu doneli Srbiji velikih 4:2 delovalo je da će “orlovi” u poslednjem kolu juriti direktan plasman na EP, ali su gosti iskoristili mali pad koncentracije repreznetativaca Srbije u samoj završnici meča i uz dozu sreće preko Soča (37. minut) i Ciresa (39. minut) došli do boda koji im ostavlja kakvu takvu nadu da mogu do baraža.

U poslednjem kolu Srbija gostuje selekciji BiH (14. april) koja je već obezbedila prvo mesto i plasman na kontinentalni šampionat. U slučaju da osvoje barem bod, “orlovi” će osigurati drugo mesto koje, u najgorem slučaju, vodi u baraž. Ukoliko dožive neuspeh u Zenici, izabranici Gorana Ivančića moraće da osluškuju rezultat sa meča Rumunije i Severne Makedonije.

Pored pobednika grupa na EP će se plasirati i šest najboljih drugoplasiranih selekcija iz osam grupa, dok preostale dve reprezentacije igraju baraž za poslednje mesto na prvenstvu Evrope.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike