Kapelo žali zbog jedne odluke: Da sam pustio Savićevića da igra, postali bismo prvaci sveta

10.04.2021

17:38

0

Autor: N. St.

Legendarni stručnjak ne može da prežali što nije promenio odluku

Kapelo žali zbog jedne odluke: Da sam pustio Savićevića da igra, postali bismo prvaci sveta
Copyright Profimedia/LPS/Fabrizio Carabelli

Osvojio je Dejan Savićević sa Crvenom zvezdom svetsku titulu kada su savladali Kolo-Kolo sa 3:0. U tom meču je ujedno dobio i direktan crveni karton u 42. minutu.

Posle toga je usledio transfer u Milan gde je mogao ponovo da dođe do tog pehara, ali je došlo do velike zbrke i administrativne zabune. Naime, legendarnom stručnjaku Fabiju Kapelu su rekli da ne može da računa na „Genija“ zbog tog crvenog kartona. Zato je prednost u napadu sa Papenom dobio rumunski napadač Radučoju.

Jedino ne mogu da prežalim što nisam pustio Savićevića da igra u Tokiju u Internacionalnom kupu. Izgubili smo od Sao Paola (3:2). Rekli su mi pre utakmice da je diskvalifikovan, da bi mi četiri sata uoči početka saopštili da ipak može da igra – priseća se Kapelo detalja.

MN Press

Ipak, nije želeo da promeni prvobitnu odluku.

Kako ne bih pokazao nepoštovanje prema Radučoju, sa kojim sam pripremao meč, odlučio sam da zadržim postavu. Dejov kvalitet bi možda promenio sudbinu te utakmice – rekao je Kapelo

Podsetimo, Milan je u tom meču bio predstavnik Evrope umesto Marseja koji je bio umešan u skandal sa nameštanjem mečeva.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike