Spektakl u "El Klasiku": Pobeda Reala, stative, prečke, nevreme, crveni karton i sreća koja je napustila Barselonu

10.04.2021

20:57 >> 21:24

0

Autor: N. St.

Fenomenalan meč u Madridu

Spektakl u "El Klasiku": Pobeda Reala, stative, prečke, nevreme, crveni karton i sreća koja je napustila Barselonu
Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Tako to izgleda kada snage odmere dva najveća španska kluba. Po velikom nevremenu, pljusku i svemu što se dešavalo u Madridu su Real i Barselona odigrali fantastičan meč. Pregršt prilika, golovi, uzbuđenja…

Posle 90 i kusur minuta igre je domaći tim odneo pobedu – 2:1 (2:0).

Iznenadio je Ronald Kuman mnoge postavom bez klasičnog napadača i sa veoma mladom odbranom. Grizman je ostao na klupi, Dembele je igrao “lažnu devetku”, dok su štoperi bili Mingeza i Arauho.

Brzo mu je to došlo glave. Benzema je u 13. minutu na maestralan način zatresao mrežu. Posle centaršuta Vaskeza je petom pogodio za vođstvo. Nastavili su se napadi domaćin, uglavnom su to činili preko mladog Pedrija.

U 28. minutu je posle faula na Vinisijusu Kros izveo slobodan udarac, pogodio je Desta u leđa, lopta je promenila pravac i završila u golu, na semaforu je stajalo 2:0. Zatim je u 43. Zidan zbog povrede morao da uvede Odriozolu umesto Vaskeza. Onda je u nadoknadi na spektakularan način Mesi mogao da postigne gol. Šutirao je direktno iz kornera i pogodio stativu.

Da je napravio grešku Kuman je pokazao kada je u pauzi uveo Grizmana umesto Desta i to je ekspresno donelo rezultat. Mnogo bolje je Barsa igrala u drugom delu uprkos velikom nevremenu i pljusku u prestonici. Imao je francuski napadač odmah par dobrih prilika.

U 60. minutu je Alba centrirao, Grizman je pametno preskočio loptu, a mladi Mingeza je matirao Kurtou i smanjio rezultat (2:1).

U narednih 10 minuta se izdešavalo toliko toga da je teško opisati. Šanse su se ređale kao na traci. Prvo je Arauho umalo postigao autogol posle šuta Vinisijusa, zatim je Kurtoa sjajnom intervencijom sprečio Albino dodavanje i gotovo siguran gol. Onda je u 67. minutu u kontri Vinisijus mogao da stavi tačku na meč, ali je bio nesebičan i pogrešio je što je dodao loptu umesto šuta. Nedugo zatim Benzema nije očekivao veliku grešku odbrane u petercu i zicer je otišao u nepovrat…

Tada je Zidan promenio “pola tima”. U istom minutu je napravio trostruku izmenu, izašli su Benzema, Vinisijus i Kros, ušli Isko, Marijano i Marselo. Kuman je u tom momentu uveo Moribu umesto Arauha. Posle nekoliko minuta pauze zbog tehničkih problema koje je sudija imao sa opremom i odluke Mesija da presvuče natopljen dres, u igru su ušli Brajntvajt i Trinkao umesto Pedrija i Dembelea.

Samo što je ušao u igru je Brajntvajt pao u kaznenom prostoru posle duela sa Mendijem. Sudija je pokazao da nema ništa od penala, usledili su žustri protesti, pa su tako kartone dobili Roberto, Alba i trener Kuman. Kazemiro je zatim napravio dva nesmotrena faula u razmaku od nekoliko minuta i dobio je crveni karton. Mesi je mogao to odmah da kazni iz slobodnog udarca, ali je Kurtoa imao lak posao.

Na kraju je sreća napustila Katalonce. U 94. minutu je Moriba pogodio prečku. Real se izvukao i došao je do tri boda..

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike