Najlepša vest iz srpskog fudbala: Momak koji je pobedio leukemiju ponovo trese mreže (VIDEO)

12.04.2021

09:34

0

Autor: D. B.

Da li se sećate borbe koju je vodio Stefan Čikić

Najlepša vest iz srpskog fudbala: Momak koji je pobedio leukemiju ponovo trese mreže (VIDEO)
Copyright Printscreen/Youtube/FK Crvena zvezda

U moru ružnih vesti iz srpskog fudbala stiže konačno i jedna lepa, ma prelepa priča.

Stefan Čikić, nekadašnji veliki talenat Crvene zvezde, momak koji je uspeo da pobedi leukemiju, posle dve godine je postigao gol!

Igrajući za Dinamo iz Pančeva, ovaj sjajni momak i veliki borac je uspeo da zatrese mrežu na utakmici Srpske lige Vojvodina u kojoj su Pančevci poraženi od Vršca sa 2:1.

Čikić je prošao sve mlađe kategorije Crvene zvezde, pokušao je da krene putem kojim je išao Nemanja Matić, pa je prešao u slovačke Košice. Zatim se vratio u svoje Pančevo gde je postao član Dinama.

Mladi igrač, rođen 1994. godine, oduvek je bio veliki borac i kako je to jednom rekao nekadašnji trener Crvene zvezde Vladan Milojević, “sjajno dete koje je putovalo iz Pančeva na “Marakanu”, a nikada nije zakasnio na trening”.

Svojevremno Zvezda i Dinamo su igrali i humanitarni meč u jeku Stefanove borbe sa leukemijom uz jasnu želju da mu pruže podršku.
Februara 2019. godine Stefan je obelodanio i da je uspeo da pobedi leukemiju.

– Danas sam uspešno završio kliničko lečenje i poslednju terapiju – obelodanio je tada Čikić i dodao:

Pročitajte još

– Želim svima da se zahvalim koji su bili uz mene na bilo koji način. Od ljudi koji me ne poznaju, do prijatelja, doktora, fudbalskih klubova i ostalih. Hiljade poruka koje sam dobio su me gurale napred u onim najtežim danima. O “njoj” ne bih previše da pričam, bilo je uspona i padova, poručio bih samo svim ljudima koji se nalaze u situaciji u kojoj sam ja bio, da budu strpljivi, pozitivni i da postoji svetlo na kraju tunela. Posebno bih se zahvalio mojim roditeljima i sestri koji su bili svaki sekund tu za mene. Siguran sam da ću iz ovoga izaći jači i da će ceo ovaj period biti ružna prošlost. Još jednom veliko hvala svima.

I uspeo je. Vratio se fudbalu i postigao je gol. Posle dve godine. Nikola je još jednom pobedio. Bravo, majstore!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike