Prijao im put u Beograd: Hofenhajm prekinuo crnu seriju

07.12.2020

21:34

0

Autor: J. T.

Zvezdin rival u Ligi Evrope konačno slavio u Bundesligi

Prijao im put u Beograd: Hofenhajm prekinuo crnu seriju
Copyright Profimedia

Fudbalerima Hofenhajma je izgleda prijao put u Beograd. U utakmici protiv Crvene zvezde, bez rezultatskog opterećenja, nije bilo golova, ali su po povratku u Nemačku igrači kluba iz Zinshajma konačno uspeli da ostvare pobedu.

Posle četiri poraza i tri remija, konačno su izbranici Sebastijana Henesa osvojili tri boda u Bundesligi. Na domaćem terenu savladali su Augzburg 3:1. 

Bilo je to odlično izdanje Hofenhajma, a posebno je raspoložen bio Grilič, strelca prva dva gola svog tima. Precizan je bio u 17. minutu, a onda i u 30. sekundi drugog poluvremena. Već u 50. je Ihlas Bebu postavio, ispostavilo se, konačan rezultat.

Gosti su uspeli da na odmor odu izjednačeni zahvaljujući pogotku Daniela Kaliđurija u 31. minutu, ali čak i u tim trenucima domaćin je delovao kao bolji i konkretniji tim, što je i potvrdio u nastavku.

Hofenhajm se ovom pobedom popeo na 10. mesto, koje deli upravo sa Augzburgom, ali ima nešto bolju gol-razliku.

Plavo-belima sada sledi utakmica poslednjeg kola Lige Evrope, protiv Genta u Nemačkoj, a zatim putuju u Leverkuzen na megdan sa drugoplasiranim Bajerom. To nagoveštava da će Henes protiv Belgijanaca izvesti rezervnu postavu, jer je prvo mesto u grupi već obezbeđeno.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike