Dmitrović peti put u sezoni sačuvao mrežu netaknutom, Račić "požuteo"

08.12.2020

22:29 >> 00:23

0

Duel dva srpska reprezentativca završen remijem, bez golova

Dmitrović peti put u sezoni sačuvao mrežu netaknutom, Račić "požuteo"
Copyright Profimedia

Marko Dmitrović se vraća u formu koju je imao tokom prve sezone u Ejbaru. Na meču 12. kola španske Primere sa Valensijom, golman srpske reprezentacije bio je ponovo na visini zadatka, sačuvavši mrežu od svih pokušaja gostujućih napadača kao i njegov kolega na suprotnoj strani Haume Domenek – 0:0. Ovo mu je bila peta utakmica bez primljenog gola, što ga čini zaslužnim za Ejbarov položaj u zlatnoj sredini tabele La Lige.

Pročitajte još: Bleki spasavao stvar u poslednjem napadu: Milenković doneo bod Fjorentini (Video)

Iako je Valensija ušla kao blagi favorit u ovu utakmicu, više od igre i bolje prilike imali su domaćini. Na drugoj strani, od starta je šansu ponovo dobio Uroš Račić, pa se sada o 22-godišnjem bivšem igraču Crvene zvezde može govoriti kao standardnom članu prve postave Valensije, koji se i u Baskiji istakao snažnom defanzivnom rolom na sredini terena i solidnim pokušajima da u napadu saigračima stvori priliku za udarac.

 

DeMožda najlepši momenat meča dogodio se u 55. minutu. Jedna odbijena lopta doletela je do Račića na 18 metara od Ejbarovog gola. Ne čekajući da padne na zemlju, Račić je raspalio po njoj iz sve snage, da bi Dmitrović instiktivnim trzajem ka svom levom gornjem ćošku sprečio ovu bombu da završi u mreži.

U 57. minutu je dobio i žuti karton, tek drugi na devetom meču ove sezone.

Pročitajte još: Sautempton ne odustaje, hoće ponovo u Evropu

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike