U Radniku stasava biser sa snažnim fudbalskim korenima: Gol protiv Zvezde nije mogao da slavi iz dva razloga (VIDEO)

17.04.2021

18:19

0

Autor: Adam Štulić

Ko je Uroš Milovanović?

U Radniku stasava biser sa snažnim fudbalskim korenima: Gol protiv Zvezde nije mogao da slavi iz dva razloga (VIDEO)
Copyright MN Press

Surdulički Radnik ima biser koji je na najvećem srpskom stadionu zasijao u punom sjaju. Mladi napadač Uroš Milovanović (20) postigao je u 34. minutu gol za vođstvo izabranika Slavoljuba Đorđevića protiv Crvene zvezde, ali, najvažniji trenutak u dosadašnjoj karijeri nije mogao da proslavi.

U znak poštovanja prema klubu čiji je dres nosio u mlađim kategorijama, samo je podigao obe ruke dok su mu saigrači prilazili i čestitali na drugom superligaškom golu ove sezone.

A ko je talentovani centarfor koji pretenduje da jednom postane prvi strelac elitnog ranga srpskog fudbala?

Veoma snažne fudbalske korene ima Uroš Milovanović. Otac momka rođenog 18. oktobra 2000. godine, Goran, svojevremeno je bio prvi strelac nemačke Cvajte, a u karijeri je, između ostalih, nosio dresove Duizburga i Hanovera. Stric Neško, posle igračke posvetio se trenerskom poslu, danas je na mestu spotskog direktora čačanskog Borca.

Uroš Milovanović rođen je u Nemačkoj, u mlađim kategorijama nosio je opremu OFK Beograda i Levantea, gde je sebi trasirao put ka stadionu “Rajko Mitić”. U omladinskom timu španskog kluba postigao je 13 golova u 10 utakmica, što nije promaklo odgovornima u Ljutice Bogdana, čiji poziv nije mogao da odbije, između ostalog i zbog toga što mu je cela porodica zvezdaška.

Ipak, posle kaljenja u Grafičaru nije uspeo da se izbori za značajniji status pa je odlučio da promeni sredinu. Posle propalog odlaska u Benfiku, jesenas se obreo na niškom “Čairu”, ali zbog učestalih povreda nije uspeo da pokaže pun potencijal.

Na poziv Slavoljuba Đorđevića, s kojim je sarađivao u Zvezdi i koji mu je uz oca, strica i “specijalnog savetnika” Milovana Rajevca, jedan od najvećih oslonaca u najosetljivijem periodu karijere, stigao je u Surdulicu, gde je poptisao ugovor na tri po godine.

Izlgeda da nije pogrešio…

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike