Atalanta je na ovo čekala 20 godina, Bolonja silna

18.04.2021

21:43 >> 22:42

0

Autor: Adam Štulić

Goleada u duelu braće Inzagi, Interu bod u Napulju

Atalanta je na ovo čekala 20 godina, Bolonja silna
Copyright Tanjug/Stefano Nicoli/LaPresse via AP

Ako je i bilo neke dileme, od nedelje uveče je više nema. Atalanta je Bergamu savladala Juventus 1:0 i tako overila kraj devetogodišnje vladavine “stare dame” Serijom A.

A da trijumf tima iz Bergama bude slađi pobrinula se i istorija, pošto je na slavlje protiv torinskog velikana Atalanta čekala duge dve decenije. Heroj je bio Ruslan Malinovski, koji je u 87. minutu zatersao mrežu favorizovanog rivala.

Bolonja srpskog stratega Siniše Mihajlovića bila je ubedljiva protiv Specije na svom terenu – 4:1. Posle minimalnih poraza od Intera i Rome, izabranici nekadašnjeg selektora Srbije su dva blic-kriga, po jednom u prvom i drugom poluvremenu, slomili protivnika. Najpre je Orsoloni doveo Bolonju u vođstvo, golom u 12. minutu iz penala, šest minuta kasnije Musa Barou je duplirao prednost domaćina, da bi Svanberg u 54. i 60. minutu overio tri boda. Počasni gol za goste postigao je Ismajil u 34. minutu.

Milan je na “San Siru” savladao Đenovu 2:1, Torino je posle preokreta u drugom poluvremnu savladao Romu (3:1), dok su Lacio i Benevento priredili pravu goleadu ljubiteljima fudbala na “Olimpiku” – 5:3.

U poslednjem meču 31. kola, u derbiju u Napulju, Napoli i Inter podelili su bodove – 1:1. Domaćin je vodio autogolom Handanovića u 36. minutu, da bi Kristijan Eriksen u 55. minutu postavio konačan rezultat.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike