Bijelsina lepota fudbala: Lidsova lekcija Liverpulu, Alison izvukao remi

19.04.2021

21:04 >> 21:14

0

Autor: N. St.

Moglo je da bude još golova...

Bijelsina lepota fudbala: Lidsova lekcija Liverpulu, Alison izvukao remi
Copyright Tanjug/Paul Ellis/Pool via AP

Kombinovanje, neodlučnost, nova slaba partija napadača i pokazatelj da se Liverpul nalazi u ozbiljnim problemima. Svaki meč im je bitan u borbi za Ligu šampiona, doduše možda više i nije tako posle stvaranja Superlige, ali to ne bi smelo da se vidi na terenu.

Na „Eland roudu“ su remizirali sa Lidsom – 1:1 (0:1).

Bili su „crveni“ bolji u prvom delu, stvarali su pritisak po celom terenu, šanse, ali su dali samo jedan gol, učinio je to Mane posle užasne reakcije golmana Meslijea, dodavanje Aleksandera-Arnolda je pretvorio u lak gol u praznu mrežu.

Očekivano, Marselo Bijelsa nije imao nameru da istakne „belu zastavicu“. Šta god da je rekao igračima u svlačionici, upalilo je, uz to je uveo i Povedu umesto Koste. Njegov tim je zaigrao odlično po povratku na teren, šanse su se ređale kao na traci i da nije bilo sjajnog Alisona verovatno bi gol postigli znatno ranije. Kazne za te promašaje mogle su da stignu preko Salaha, koji je ušao tek u 71. minutu umesto Manea i Čembrlena. Nisu kaznili slabe reakcije Meslijea.

Onda je u 87. minutu Herison izveo korner, Ljorente je pored Kabaka i Firmina bio najviši u skoku i zatresao mrežu za 1:1. Bio mu je to ujedno i prvi gol u ovom dresu.

Liverpul je tako šesti sa 53 boda, dva manje od četvrtoplasiranog Vest Hema, s tim što Čelsi (54), sutra igra protiv Brajtona. Lids je 10. sa 46 poena.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike