Lalatović pred Partizan pokušao da smiri strasti u srpskom fudbalu: Mnogi u Evropi nisu ništa bolji od nas

20.04.2021

11:42 >> 11:43

0

Autor: Adam Štulić

Trener Vojvodine se pred polufinale Kupa dotakao brojnih tema

Lalatović pred Partizan pokušao da smiri strasti u srpskom fudbalu: Mnogi u Evropi nisu ništa bolji od nas
Copyright MN Press

Vojvodina za pokušaj odbrane trofej, Partizan za mogućnost da spase sezonu. To bi u najkraćem mogla da bude najava polufinalnog meča Kupa Srbije, koji se u sredu (19.05) igra na stadionu u “Karađorđe” u Novom Sadu.

U reprizi prošlogodišnjeg finala masovnijeg takmičenja “lala” će ugostiti crno-bele, a uoči meča strateg Novosađana Nenad Lalatović dotakao se mnogih tema, uz jednu vrstu odgovara treneru Partizana Aleksandru Stanojeviću, koji je nedavno istakao da mu se dopada brza igra njegovog tima.

Da li igraju brži fudbal od nas ili ne, to je sad pitanje. Istina, imaju brže igrače koji su pokretljivi, koji sjajno traže prostor. Imaju neke svoje uigrane šablone, akcije i moram priznati da su u veoma dobroj formi. Imaju niz od 19, 20 utakmica u kojima su trijumfovali i doživeli samo jedan poraz i to od Crvene zvezde. Protiv njih su u prvom poluvremenu odigrali jako dobro, ali je Zvezda u drugom delu bila bolja za taj jedan gol. Pokušaće da spasu sezonu i uđu u finale. Mislim da je na njima veći pritisak nego na nama. Prošle godine smo mi bili ti koji su podigli trofej. Oni da bi spasili sezonu moraju ovo da osvoje. Mislim da bi za njih godina bez trofeja bila hendikep. Dolaskom Aleksandra Stanojevića, Partizan se preporodio i kada bi se gledala ova polusezona, Zvezda bi im bežala samo tri boda, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu – kazao je Lalatović.

Novosađani su se uoči meča susreli i sa kadrovskim problemima, među onima koji su kuburili sa zdravljem bio je i nekadašnji kapiten i trener Crvene zvezde.

Bilo je nas troje ili četvoro koji smo imali temperaturu. Vratio se i Drinčić. Prethodnih dana smo primali infuzije, Nikola je od ponedeljka počeo da trenira. Đurić je još rovit, ali bićemo u najjačem mogućem sastavu za sutra – kazao je trener Novosađana, uz osvrt na to što će tribine “Karađorđa” biti prazne.

Voleo bih da ima navijača. Sigurno je da bi to ulepšalo ovu utakmicu, jer mislim da bi bila velika draž za naše navijače, ali i za njihove da dođu i bodre svoj tim. To bi mojim igračima dao motiv više, ali svakako, neće manjkati motiva, prosto, ulog je prevelik. Mi želimo da odbranimo trofej, želimo novo finale što bi stvarno bilo fenomenalno. Neće nam biti lako. Oni igraju sjajan fudbal, ali igramo i mi. Ući ćemo potpuno drugačije u odnosu na neke mečeve u prvenstvu kada smo gubili sa 2:0 (prim.aut. Rad). Zasluženo smo izgubili, ali u utakmicu smo ušli poljuljani pojedinim izjavama od strane uprave. Situacija u klubu je mirna i stabilna, bar što se tiče izjava i bar na današnji dan.

Uz očekivanja da će Partizan, s obzirom da u masovnijem takmičenju ne važi pravilo o bonus igračima, izvesti najjači sastav, Lalatović je uvertiru za priču o aktuelnom stanju u srpskom fudbalu napravio kroz primer Vojvodine, koja je dosadašnja tri Kup meča ove sezone igrala u gostima.

Ne bih posumnjao u regularnost takmičenja da se igralo u Humskoj, to je sigurno. Mislim da je naše takmičenje, naše prvenstvo, dobro, kvalitetno. Mnogi ga osporavaju, pokazuju sporne momente. Ja sam gledao te sporne momente… Neverovatno je da ljudi misle da se greške ili autogolovi ne dešavaju. Može igrač da se oklizne, da pogreši. I meni se to dešavalo u karijeri, nisam to radio namerno, naravno. Mislim da moramo da štitimo srpski fudbal kako bismo mogli da pravimo veće transfere, jer nama klubovi žive od transfera. U poslednje vreme se priča o svačemu, da su neke utakmice nameštene. Mislim da to nije istina, jer samo tako sebi štetimo. Mnogi klubovi u Evropi nisu ništa bolji od nas, niti imaju bolje igrače od nas. Evo, Dinamo Zagreb prodaje igrače za enormno veliki novac. Ako i mi budemo pljuvali po našim igračima, kako ćemo ih prodati? Dinamo Zagreb nema bolje igrače od Crvene zvezde, Partizana, Čukaričkog, Vojvodine… Apsolutno ne bih sumnjao da smo opet gostovali. Žreb je kocka, mogla je kuglica da ode na drugu stranu, ali mi je jako drago što igramo na našem ,,Karađorđu“ – kazao je Nenad Lalatović.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike