Raspad Perezovog projekta: Svi premijerligaši se povukli iz Superlige, uz izvinjenja navijačima!

20.04.2021

22:24 >> 22:35

0

Fudbal je pobedio novac!

Raspad Perezovog projekta: Svi premijerligaši se povukli iz Superlige, uz izvinjenja navijačima!
Copyright Tanjug/Peter Byrne/PA via AP

Oko 48 sati. Toliko je trajala Superliga Evrope. Takmičenje koje je bilo predviđeno kao zatvorena liga najpoznatijih evropskih klubova od strane njenog predsednika Florentina Pereza.

Navijači su se pobunili, posebno u Velikoj Britaniji gde je šest klubova potpisalo članstvo (Mančester siti, Mančester junajted, Liverpul, Čelsi, Totenhem i Arsenal). Izgleda da su pobune pristalica kluba uspele, pošto se „šestorka“ oglasila zvaničnim saopštenjima i izvinjenjima.

Svih šest premijerligaških klubova se zvanično povuklo iz Superlige. Pokrenuo je to Roman Abramovič, a nastavili su ostali. Oglasili su se i zvaničnim saopštenjima.

Potvrđujemo da smo se i formalno započeli proceduru povlačenja iz grupe koja je razvijala planove za Superligu Evrope – kratko i jasno je poručio Siti.

Slično su rekli i njihovi gradski rivali.

Mančester junajted neće biti deo novog takmičenja. Pažljivo smo slušali reakcije od naših navijača, vlasti u Engleskoj i ključnih akcionara. Nastavićemo da radimo sa fudbalskom zajednicom kako bismo našli dugoročno rešenje za izazove sa kojima se ova igra suočava – navode „crveni đavoli“.

Ni tim sa „Enfilda“ nije bio previše rečit u saopštenju.

Možemo da potvrdimo da smo se povukli iz planova o formiranju Superlige. U prethodnim danima naš klub je dobio reakcije od raznih ključnih akcionara, kako javno tako i privatno i želimo da im se zahvalimo na doprinosu – poručili su „crveni“. Doduše, nisu imali ni oni mnogo izbora pošto su svi fudbaleri na čelu sa kapitenom Džordanom Hendersonom putem društvenih mreža napisali da su protiv Superlige.

Jedino su „tobdžije“ poslale pismo navijačima.

Prethodnih nekoliko dana nam je pokazalo koliku ljubav navijači iamju prema našem klubu širom sveta i prema igri koju volimo. Nije nam bio potreban podsetnik za to, ali odgovor koji smo dobili od naših pristalica nas je naterao da razmislimo o onome što radimo. Naša namera nikada nije bila da izazove probleme, kada smo dobili poziv Superlige nismo želeli da budem ou zaostatku, već smo hteli da zaštitimo budućnost kluba. Posle svih reakcija, doneli smo odluku da se povučemo iz tog projekta. Napravili smo grešku i izvinjavamo se zbog toga. Nadamo se da ćemo uspeti da povratimo vaše poverenje – piše na zvaničinom sajtu Arsenala.

Fudbal i ona prava ljubav prema najvažnijoj sporednoj igri su ostvarili pobedu nad novcem i finansijskim interesima!

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike