Anjeli pričao o Superligi, pa dotakao i Crvenu zvezdu

21.04.2021

09:14

0

Autor: Milan Nastić

Prvi čovek Juventusa objasnio zašto je klub iz Srbije bio najbolji u Evropi

Anjeli pričao o Superligi, pa dotakao i Crvenu zvezdu
Copyright Profimedia.rs

Prvi čovek Juventusa Andrea Anjeli pričao je o Superligi, a u jednom trenutku dotakao i Crvenu zvezde koja je bila šampion Evrope, napominjući koji su razlozi što više nije u vrhu.

– Na samom početku pobeđivali su veliki klubovi, od Bukurešta do Beograda. I to zato što su imali velike stadione i veliki broj prodatih ulaznica. Onda su došla TV prava i neke zemlje su se nametnule: Engleska, Francuska, Nemačka, Španija i Italije. Sve druge, od Holandije do Srbije, nestale su. Prosto, nisu pripadale zemljama sa velikim BDP-om koji je garantovao novac od TV prava. Sledeća tranzicija su globalni brendovi: oni garantuju prihode dovoljne da obezbede finansijsku stabilnost za celu fudbalsku piramidu. Da svi procvetamo. Zato smo osnovali Superligu – rekao je Anjeli.

Pročitajte još

Prema nekim informacijama iz Italije, prvi čovek Juventusa je navodno već podneo ostavku i da će se to obelodaniti u toku današnjeg dana.

Anjeli se takođe našao na velikom udaru zbog odluke da Juventus bude deo Superlige, da je na tom projektu radio bez konsultacija sa ostalim ljudima iz kluba, koji nisu bili obavešetni oko formiranja novog takmičenja.

Takođe, on se našao i na udaru predsednika UEFA Aleksandra Čeferina, koji ga je nazvao “zmijom” i da je sve radio iza leđa Evropske kuće fudbala.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike