KRAJ: Prečke spasile Zvezdu za prolaz u finale Kupa (VIDEO)

21.04.2021

14:40 >> 17:20

0

Autor: Adam Štulić

Crveno-beli slavili u Beogradu

KRAJ: Prečke spasile Zvezdu za prolaz u finale Kupa (VIDEO)
Copyright MN Press

Devet godina se trofej Kupa čeka na stadionu “Rajko Mitić“, 14 godina je prošlo od poslednje duple krune. Generacija fudbalera Crvene zvezde, predvođena Dejanom Stankovićem imaće priliku da prekine negativan niz.

U prvom polufinalnom duelu su uspeli da slome Radnik iz Surdulice – 2:1 (1:0).

Imaće gosti definitivno za čim da žale, ne samo da su pružili odličan otpor crveno-belima već su u završnici i dva puta pogodili prečku i imali sjajne šanse da meč odvedu do penala.

Okvir gola je pomogao Borjanu, pa će tako Zvezda igrati za pehar protiv boljeg iz meča Vojvodine i Partizana.

Pročitajte još

Dešavanja sa utakmice ste mogli da pratite na portalu 24sedam.

90+4′ – KRAJ

Utakmica u Beogradu je završena, Zvezda je slavila i prošla u finale – 2:1.

90+1′ – NOVA PREČKA

Mladi Milovanović je mogao ponovo da se upiše u strelce, odlično je šutirao, Borjan je dokačio loptu, dovoljno da se odbije do prečke i da izađe iz gola.

90′ – JOŠ ČETIRI MINUTA

Igraće se još četiri minuta na “Marakani”.

88′ – PREKID I FAUL

Pokušao je Radnik iz kornera da pripreti, ali je napravljen faul na Degeneku tom prilikom.

85′ – PREČKA SPASILAC

Odličan potez Danoskog koj je primio loptu pored Gajića i majstorski šutirao iz voleja, pogodio je prečku. Borjan je samo pogledom pratio let lopte.

80′ – IVANIĆ ZAMENJEN

Pokušao je Ivanić da vrati loptu u peterac, izblokiran je, potom je Gajić loše šutirao, a to je ujedno bio i poslednji potez Ivanića na utakmici, pošto ga je posle toga zamenio Gavrić.

73′ – PAVKOV NA TERENU

Još jedan izmena Stankovića, ušao je Pavkov umesto Falćinelija.

70′ – UMALO IZJEDNAČENJE

Danoski je poslao loptu na drugu stativu ka Stamenkoviću koji je bio neprecizan iz odlične situacije. U igru je ušao i mladi Milovanović koji je postigao gol u subotnjem duelu.

65′ – MENJA I ĐORĐEVIĆ

Napravio je dve promene i Slavoljub Đorđević, ušli su Danoski i Bainović,  izašli su Spasić i Oreščanin. Za to vreme se ukazala lekarska pomoć golmanu Ranđeloviću.

62′ – VELIKA ŠANSA

Mogla je Zvezda da postigne gol. Ranđelović je loše reagovao posle kornera, Milunovićev udarac je sa gol-linije izbacio Jokić, da bi potom Sanogo makazicama pokušao, daleko preko gola.

60′ – NE PREDAJU SE GOSTI

Zvezda je agresivnija, traži treći gol, ali se Radnik ne predaje, pokušavaju da dođu do izjednačenja.

56′ – TROSTRUKA PROMENA

Napravio je Stanković trostruku promenu, ušli su Srnić, Nikolić i Gobeljić, izašli su Ben, Rodić i Katai.

55′ – ŽUTI I ZA MILUNOVIĆA

I drugi štoper Zvezde je dobio karton. Milunović je dobio javnu opomenu zbog faula na Makariću. Nedugo posle toga je Makarić šutirao, pravo u Borjana.

51′ – MAKARIĆ SMANJIO ZAOSTATAK

Napadao je Radnik u drugom delu, Makarić je poslao loptu preko gola, ali se iskupio vrlo brzo. Iskoristio je slabu reakciju odbrane Zvezde koja je više pažnje obraćala na ofsajd i matirao Borjana.

46′ – DRUGO POLUVREME

Utakmica u Beogradu je nastavljena.

45+3′ – POLUVREME

Sanogo je dobio žuti karton zbog oštrog starta. Završeno je prvo poluvreme u Beogradu, Zvezda ima prednost na pauzi – 2:0.

45′ – PRITISAK ZVEZDE

U završnici prvog ddela Zvezda nastavlja da napada, pokušavjau centaršutevima, lopta je u kaznenom prostoru rivala, ali nema opasnog šuta. Igraće se još tri minuta u prvom delu.

42′ – DOSTA “SECKANJA”

U poslednjih nekoliko minuta dosta “seckanja” igre na obe strane, što faulovima, što ofsajd pozicijama.

38′ – KARTON ZA DEGENEKA

Sprečio je Degenek kontru povlačenjem i za to je dobio žuti karton.

36′ – MAKARIĆ IZBLOKIRAN

Dva puta je najbolji strelac gostiju pokušao. Prvo u kontri u kojoj ga je izblokrirao Degenek, a zatim iz slobodnog udarca gde je u živom zidu pogodio Milunovića.

34′ – FALĆINELI ZA 2:0

Otklonio je gostujući tim opasnost posle kornera, Sanogo je potom ratio loptu do Bena koji je odlično centrirao, a Falćineli je rutinski sproveo loptu u mrežu.

30′ – POVLAČENJE

Dobar napad Zvezde, Rodić je glavom poslao loptu u peterac, bilo je povlačenja, Ben je gledao ka sudiji i tražio penal, Đorđić je samo odmahnuo rukom i pokazao da je gol-aut poštoj e Falćineli poslao loptu daleko od gola. Katai je već u sledećem napadu sjajnom fintom prevario čuvare, Ranđelović je sprečio pogodak.

28′ – GAJIĆ

Dva uzastopna napada Gajić pokušava da reši centaršutevima kod prvog povratna lopta nije bila dobra, kod drugog je Ivanić maestralno prošao saigrača, ali je Gajićev centaršut po zemlji osujećen, lopta je otišla u korner, Milunović je ponovo bio dobar u skoku, ali je poslao loptu daleko od gola.

26′ – BORJAN NA MESTU

Našao je Makarić poziciju za šut sa ivice šesnaestera, šutirao je snažno, Borjan je odbranio i poslao loptu u korner posle kog je Rodić otklonio opasnost.

21′ – RADNIK SVE BOLJI

Oslobodio se Radnik početnog pritiska crveno-belih, sve više su na polovini rivala i pokušavaju da zaprete, tako je bilo posle jednog prekida, ali je odbrana Zvezde dobro reagovala.

16′ – MEČ JE NASTAVLJEN

Posle nekoliko minuta pauze utakmica u Beogradu je nastavljena.

15′ – PREKID

Utakmica je prekinuta na nekoliko minuta zbog transparenata na Severnoj tribini. Delegat je tražio da se sklone, pa je došlo do kratke pauze od nekoliko minuta.

Promo/FK Crvena zvezda

10′ – ZVEZDA NAPADA

Posle pogotka Zvezda nastavlja sa napadima i traži novi pogodak. Najbolju priliku imao je Falćineli, ali je njegov udarac izblokiran.

3′ – ZVEZDA VODI IZ SPORNE SITUACIJE

Odmah je Zvezda napala, došla do kornera, Milunović je bio najviši u skoku, lopta je išla u mrežu, Sanogo je krenuo na loptu iz očiglednog ofsajda i dirao je, linijski sudija je podigao zastavicu, ali je pogodak priznat.

1′ – MEČ JE POČEO

Utakmica u Beogradu je krenula.

16.40′ – SASTAVI

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gajić, Milunović, Degenek, Rodić – Sanogo, Kanga – Ben, Ivanić, Katai – Falćineli.

RADNIK: Ranđelović – Bogdanovski, Radmanovac, Jokić, Stojanović – Oreščanin, Biber – Stamenković, Subotić, Spasić – Makarić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike