UEFA odlučuje o zahtevu Arapa: Katar želi u grupu A sa "orlovima"

08.12.2020

18:05

0

Ako se selekcija domaćina nađe u kvalifikacijama sa našom selekcijom, svi mečevi sa azijskim timom imaće prijateljski karakter

UEFA odlučuje o zahtevu Arapa: Katar želi u grupu A sa "orlovima"
Copyright Tanjug/Szilard Koszticsak/MTI via AP

Prema pisanju britanskog dnevnika Indipendent UEFA razmatra mogućnost da selekcija Katara postane deo grupe A u kvalifikacijama za Mundijal 2022 u toj zemlji. Ako se to zaista dogodi onda će u grupi u kojoj se takmiči i reprezentacija Srbije igrati šest ekipa, s tim da se rezultati azijskog tima ne bi računali i sve njihove utakmice bile bi prijateljskog karaktera.

Pročitajte još: Na pomolu kraj jedne od najgorih fudbalskih saradnji

Srbija već ima sličnog iskustva iz kvalifikacija za EP 2016. godine. Tada je grupi u kojoj su pored “orlova” bili još Portugal, Danska, Albanija i Jermenija pridružen nacionalni tim zemlje domaćina prvenstva kako bi se na što bolji način pipremili za šampionat. Srbija je i te kvalifikacije, kao i mnoge druge za evropska prvenstva, završila neslavno kao četvrta u grupi.

Katar je prošle godine učestvovao na Kupu Amerike, a žele da igraju i na CONCACAF Kupu, sve sa ciljem da se najbolji igrači pripreme za izazove na Mundijalu pred svojim navijačima. Pretpostavlja se da će odluka UEFA biti poznata pre određivanja rasporeda utakmica po grupama.

Pročitajte još: Neverovatno – Luka Jović ponovo mora na bolovanje

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike