Lacio se provukao protiv Briža sa deset igrača, Borusija "školovala" Zenit

08.12.2020

19:51 >> 19:55

0

U nastavku Lige šampiona iz grupe F igraće Borusija i Lacio, dok će Briž u LE

Lacio se provukao protiv Briža sa deset igrača, Borusija "školovala" Zenit
Copyright Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

Iz grupe F posle 6. kola dalje u osminu finala Lige šampiona odlaze ekipe Borusije i Lacija, a Briž će igrati u šesnaestini finala Lige Evrope. Na poslednjem mestu ostao je ruski prvak Zenit.

Meč odluke u grupi F na Olimpijskom stadionu u Rimu završio se po meri i želji fudbalera Lacija – 2:2 (2:1). Duel sa Brižom otvorili su golom u ranoj fazi preko Koreje u 12. minutu, ali je Briž vrlo brzo odgovorio golom Formera u 15.minutu. Domaći su brzo shvatli gde su slabe tačke protivnika i jasno su ih pogađali.

Pročitajte još: Objavljen raspored: Ronaldo već u martu stiže u Beograd

Napadi su završavalo na strani Ukrajinca Sobola, koji u 2.minutu dobio žuti karton i teško je u nastavku meča obuzdavao svoj temperament. Ipak, drugi gol za Lacio, pa je na strani suprotnoj odukrajinskog teprezentativca. Imobile se sprintom spustio do srca kaznenog prostora Belgijanaca, da bi u tom trku naterao Matu da nespretno startuje. Turčin Čakir nije imao dilemu kod presuđivanja penala, koji je Imobile pretvorio u novo vođstvo.

Nevolje su tu samo počele za goste, jer je su se ataci nastavili preko Sobola, a njegova koncentracija se sve više krunila od umora. Za jedan start nad Lacarijem bio je pošteđen žutog kartona, ali kod drugog, rušenja protivnika iza leđa, ni Čakir nije mogao da prećuti. Tako su Belgijanci od 39. minuta morali u borbu za drugo mesto u grupi sa igračem manje. Nije tu bio toliko primetan njihov hendikep zbog kalkulantske igre Rimljana.

Nisu išli prema golu gostiju, svesni da im i bod donosi plasman u nokaut fazu Lige šampiona, a u tim trenucima držali su i pobedu u rukama sve dok Faneken u 76. minutu na asistenciju Formera nije doveo rezultat u egal – 2:2. U poslednjem napadu De Keteler je umesto senzacije pogodio prečku Lacija, pa je meč završen remijem koji je domaće zadržao u takmičenju, a Belgijance kao treće u grupi poslao u žreb za Ligu Evrope.

Tanjug/AP Photo/Dmitri Lovetsky

Fudbal je bio ove jeseni izvor prevelike patnje i frustracija kod Rusa. Pred poslednje kolo u grupi F Zenit je mogao samo da odigra meč prestiža, bez takmičarskog značaja, što nikako ne može da opravda sva ulaganja u sastav i infrastrukturu kluba. Protiv Borusije nije prošlo “vađenje”, već je servirana još jedna tura razočarenja od koje će nastaviti da bride obrazi svima u Zenitu i ruskom fudbalu.

Tanjug/P Photo/Dmitri Lovetsky

Tim iz Dortmunda uspeo je da preokrene minus iz prvog poluvremena posle gola Druisija i da u nastavku dođe do pobede 1:2, golovima Piščeka u u 68. i Vicela u 78. minutu.

Pročitajte još: Sada i zvanično: Nikola Lazetić postao direktor u FS Srbije

Grupa F

Lacio – Briž 2:2 (2:1)

Zenit – Borusija 1:2 (1:0)

Tabela: Borusija 13, Lacio 10, Briž 8, Zenit 1.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike