Žerom Roten oktrio dugo čuvanu tajnu: Zinedin Zidan me je ujeo za srce

29.12.2020

17:15 >> 16:56

0

Kako je igrač Monaka doživeo sukob sa saigračem iz reprezentacije

Žerom Roten oktrio dugo čuvanu tajnu: Zinedin Zidan me je ujeo za srce
Copyright Profimedia

Zinedin Zidan je kao igrač pokazivao često u kriznim situacijama da ne ume izbrojati do deset. Navijači još prepričavaju njegov duel sa Markom Materacijem u finalu Mundijala 2006 u Nemačkoj, kada su “trikolori” zbog njegovog udaranja glavom u grudi italijanskog štopera ostali sa igračem manje.

Protiv Monaka u četvrtfinalu Lige šampiona 2003/04, nije dobio crveni karton, ali je svojim ponašanjem kao igrač Real Madrida ujeo za srce saigrača iz reprezentacije Francuske Žeroma Rotena. Nekadašnje levo krilo “kneževa”, koje radi kao stručni konsultant RMC Sport, prisetio se te epizode sa “Zizuom”:

Pročitajte još

– Ono što se dogodilo sa Zidanom je crna mrlja u mojoj karijeri. Rekao mi je “ustani, kučkin sine”. Zidane i ja smo se znali iz reprezentacije. Nisam razumeo šta se u tom trenutku dogodilo jer smo imali dobre odnose. Pobedili smo sa 3: 1, plasirali smo se u polufinale, trošio sam vreme, a Zidane je izgubio loptu. Mali Monako eliminisao je tada “galaktikose” Real Madrid – ispričao je Roten,

– Mogu da razumem frustraciju i da je bio napet, ali nisam mogao razumeti takve reči, jer je on vređao nekog koga je znao, s kim je trenirao i igrao u reprezentaciji. Ne kažem da smo bili najbolji prijatelji na svetu, ali ne razumem uvrede za saigrača iz reprezentacije.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike