Istraga Maradonine smrti se privodi kraju, sprema se optužnica za ubistvo iz nehata

27.04.2021 | 22:01 >> 22:27

Autor: Adam Štulić

Lekarima prete dugogodišnje zatvorske kazne

Copyright Profimedia

Istraga smrti legendarnog Argentinca Dijega Maradone privodi se kraju i ide u pravcu koji će optuženim lekarima doneti dodatne brige i besane noći.

Tamošnji list “TN Noticias” imao je uvid u spise koji su izdali sudski lekari. U dokumentima koji će biti dostavljen argentinskom tužilaštvu i koji će biti objavljen 3. maja, stoji da će Maradonin doktor Leopoldo Luke i Agustine Kosačo najverovatnije biti optuženi za ubistvo iz nehata, za šta im preti zatvorska kazna u trajanju od osam do 25 godina.

U izveštaju dodatno veštačenja Maradonine smrti, koji je inicirala argentinska Vlada, piše da je “Grande Dijego” umro od srca i hroničnih problema koje je imao sa bubrezima i jetrom, a doktorima koji su brinuli o njemu na teret se stavlja zanemarivanje pacijenta u procesu oporavka i nege – što je dodatno uticalo na naglo zdravstveno pogoršanje i smrt.

Maradonina vila nije bila dovoljno pripremljena za njegov oporavak posle operacije glave i zbog neadekvatnih provera i kontrola lekara niko nije shvatio da njegovo srce ne radi kako bi trebalo.

Pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

TAGOVI: