Polufinalni okršaji u Ligi Evrope: Emeri protiv svojih, Roma želi osvetu za "sedmicu" na "Old Trafordu"

29.04.2021

06:14 >> 06:47

0

Autor: N. St.

Viljareal dočekuje Arsenal, Solskjer se pravdao zbog nesmotrenih izjava

Polufinalni okršaji u Ligi Evrope: Emeri protiv svojih, Roma želi osvetu za "sedmicu" na "Old Trafordu"
Copyright Profimedia/James Wilson/Sportimage

Prve utakmice Lige šampiona su završene. Sada su na redu mečevi u drugom po rangu evropskom takmičenju – Ligi Evrope.

Obe polufinalne utakmice se igraju u istom terminu, od 21 čas. Jedna u Engleskoj, druga u Španiji.

Svakako znatno veću pažnju privlači meč na „Old Trafordu“ gde Mančester junajted dočekuje Romu. Glavna motivacija za goste biće svakako osveta za meč odigran u aprilu 2007. godine kada su na ovom stadionu „crveni đavoli“ slavili sa ogromnih 7:1 što je jedan od najtežih poraza u istoriji „vučice“.

Tačno je da je Junajted veoma opasan u kontrama, ali moramo da shvatimo da će nam biti znatno teže da uradimo bilo šta ako se budemo samo branili. Moramo da držimo loptu u svom posedu i da im otežamo posao. Moja ekipa mora da pokaže karakter, ne smemo da budemo previše povučeni – objasnio je strateg italijanskog tima Paulo Fonseka.

A, navijači Rome pokušavaju da iskoriste izjavu trenera Mančester junajteda kao dodatni „vetar u leđa“ svom timu, pošto je Ole Gunar Solsjker posle četvrtfinala rekao „Ne znam ništa o Romi, nisam ih gledao kako igraju“, pa su pristalice italijanske ekipe postavile transaprent sa porukom „Postarajte se da nas upamti“.

Da, rekao sam to, ali je to bilo odmah posle utakmice. Loše sam se izrazio, tek smo prošli dalje i hteo sam da kažem da nisam imao vremena da ih analiziram i da ih nisam gledao dovoljno da bih mogao da dam previše detalja, nisam želeo da pokažem nepoštovanje. Oni su fantastičan klub sa velikom istorijom. Poznajemo ih dobro, pratili smo ih i prošle sezone kada su doveli Krisa Smolinga. Ponavljam, imam veliko poštovanje prema njima, nisam mislio ništa loše. Što se tiče tog čuvenog meča od 7:1, bilo je to magično veče, želimo da ponovimo takvu partiju – pričao je Solskjer.

Solskjer i Panući/Profimedia

Potom je otkrio i jedan zanimljiv detalj.

Kod kuće imam dresove Frančeska Totija i Danijelea De Rosija koje sam razmenio sa njima tokom igračkih dana, na njima su i njihovi potpisi, tako da dobro poznajem istoriju i kvalitet kluba. Bez obzira na sve to, naš fokus je plasman u finale, želimo sezonu da završimo u slavljeničkom raspoloženju – jasan je Solskjer.

Na stadionu „La Keramika“ će Viljareal dočekati Arsenal. Potpuni fokus je na trenerima, tačnije na činjenici da Unai Emeri igra protiv kluba koji je vodio u sezoni 2018/19.

Arsenal ima istoriju koja je poznata širom sveta. Imao sam sreću da budem trener tamo, iako se nije završilo kako smo želeli. Imam zaista lepe uspomene iz tog perioda, tamo ima nekoliko igrača koji su počeli svoje karijere sa mnom poput Bukaja Sake, a tu su mnogi drugi poput Bljerina, Čejmbersa, Holdinga, Elnenija, sjajni igrači i sjajne osobe. Naravno, ne smemo da zaboravimo na Lakazeta, Obamejanga i Martinelija koji je sve opasniji posle oporavka od povrede. Takođe, tu je i Pepe koji ima sve više samopouzdanja, ali i neki mladi igrači poput Smita Roua – priča Emeri.

Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Šef struke „tobdžija“ Mikel Arteta je svestan težine zadatka koju ima. Pre svega zbog napadačkog tandema „žute podmornice“ koji čine Žerard Moreno i Pako Alkaser, posebno ga brine Moreno koji je treći strelac Primere sa 20 golova, odmah iza Mesija i Benzeme.

Stvari su jasne, oni su opasni i sa loptom i bez nje, takođe su dobri u tranziciji i iz prekida. Imaju neke odlične invidividualce u završnoj trećini koji mogu da odluče meč jednim potezom. Imaju jedan od najboljih napadačkih tandema u Španiji, Moreno je fantastičan ove sezone, rekao bih da je možda i najbolji centarfor u Španiji. Alkaser je takođe dobar. Obojica su različiti, imaju svoje prednosti i morate da budete veoma oprezni. Očekujem težak meč, uradiće sve da postignu gol i mi ne smemo to da im dozvolimo – zaključio je Arteta i dodao da će na teren izaći igrači koji su spremni i da neće rizikovati sa onima koji su nedovoljno fit.

Inače, ovo će biti prvi susret ova dva tima, pošto se do sada nisu sastajali na evropskoj sceni.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike