Dušan Tadić o Piksiju, kapitenskoj traci, napadačima Srbije i kakve su šanse "orlova" u kvalifikacijama

04.05.2021

10:06 >> 14:43

0

Autor: Milan Nastić

Fudbaler Ajaksa otvoreno o svim aktuelnim temama

Dušan Tadić o Piksiju, kapitenskoj traci, napadačima Srbije i kakve su šanse "orlova" u kvalifikacijama
Copyright MN Press

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić priznao je da je zadovoljan početkom kvalifikacija za SP, i dolaskom Dragana Stojkovića Piksija na mesto selektora “orlova”.

Iskusni igrač Ajaksa otkrio je da je od kapitenske trake koju mu je odredio Piksi važnije da si lider ekipe.

– Nikada se nisam opterećivao time da li ću biti kapiten ili ne. Džaba ti traka oko ruke ako nisi lider, ako svaki dan ne daješ primer ostalim igračima, navijačima, svim ljudima koji prate fudbal – poručio je Tadić za Sportski žurnal.

Pročitajte još

Kapiten Srbije smatra da je Piksi za kratko vreme uspeo da selekciji vrati samopouzdanje.

– Utisci o celokupnom martovskom ciklusu kvalifikacija su pozitivni. Selektor je doneo inteligenciju, samopouzdanje, harizmu. Dobro smo startovali, sad bi samo trebalo da ga slušamo i trudimo se da još unapredimo igru. Imaćemo dovoljno vremena i za to, s obzirom da uskoro slede i prijateljske utakmice.

Dušan Tadić posebno ističe špic igrače naše selekcije, i njihov kvalitet, a to se najbolje pokazalo u prva tri kola kvalifikacija.

– Sva tri napadača su nam odlična. Dušana Vlahovića sam i pre ovih kvalifikacionih utakmica hvalio. Igra odlično u Italiji. Radi se o kompletnom igraču, super se razvija, očekujem zaista da bude sve bolji i bolji. Strašan potencijal ima i Luka Jović, neverovatnu završnicu. Zaista, očekujem i od njega da pokaže golgeterske kvalitete i u reprezentaciji – rekao je Tadić.

Kapiten “orlova” svestan je da su Srbija i Portugal najozbiljniji kandidat za prva dva mesta u grupi.

– Idemo korak po korak, verujemo u uspeh i plasman na Svetsko prvenstvo u Кataru. Кako sada stvari stoje moguće da će taj duel u Lisabonu biti odlučujući, ali kao što sam rekao moramo da budemo skoncentrisani od utakmice do utakmicu, pa ćemo videti – zaključio je Tadić.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Zurnal

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike