Uvertira za finale LŠ: Aguero se obrukao, Čelsi pobedio u Mančesteru

08.05.2021

18:38 >> 19:44

0

Autor: N. St.

Zanimljiva utakmica na Etihadu

Uvertira za finale LŠ: Aguero se obrukao, Čelsi pobedio u Mančesteru
Copyright Tanjug/Laurence Griffiths/Pool via AP

Englesko finale Lige šampiona će igrati Mančester siti i Čelsi. Taj meč će se igrati 29. maja, prema trenutnom planu u Istanbulu, mada su promene domaćinstva moguće zbog korone.

Dok se ta odluka čeka ova dva tima su imala uvertiru za taj meč na „Etihadu“. U veoma zanimljivoj utakmici je Čelsi odneo pobedu na gostovanju – 1:2 (1:0).

Obojica trenera su „mešala karte“, nešto više je to radio Gvardiola, pa tako u protokolu nije bilo De Brujnea, Gundogan i Foden su ostali na klupi, startovao je sa dvojicom napadača – Aguerom i Žesusom. Na drugoj strani su odmor dobili Žoržinjo i Haverc. Za četrdesetak minuta igre u prvom delu gotovo da je viđena prava uspavanka. Čekao se odlazak na odmor, a onda su „građani“ pokazali snagu. Žesus je iskoristio grešku Kristensena, ukrao loptu, prosledio do Aguera koji je loše primio, Sterling je natrčao i matirao Mendija u 44. minutu. Tom prilikom se Kristensen povredio, pa je hramljući napustio teren, ušao je Zuma.

TanjugShaun Botterill /Pool via AP

Nekoliko desetina sekundi posle tog pogotka je moglo da bude 2:0. Neiskusni Gilmor je oborio Žesusa u petercu, Aguero je uzeo loptu i želeo „panenkom“ da prevari golmana. Učinio je to na užasan način i propisno se obrukao, pošto je Mendi uhvatio „živu loptu“.

Po povratku na teren su „plavci“ bili nešto agresivniji i to im je donelo nagradu u 63. minutu kada je Zijeh zatresao mrežu. Verner je zatim pogodio gol u 79. minutu, ali je zastavica bila podignuta, to mu je bio drugi poništeni gol na meču, pošto je i u 32. minutu pogodio, mada je tada bio u baš velikom ofsajdu tako da je i sam bio svestan situacije. U 81. je Hadson-Odoi matirao Edersona, da bi posle gledanja snimka i taj gol bio poništen zbog ofsajda. Međutim, kada je u drugom minutu nadoknade Alonso poslao loptu iza leđa brazilskog golmana konačno su gosti mogli da počnu da slave. Od pet golova koji su dali, drugi je bio priznat.

Ovaj rezultat je odložio šampionsku proslavu Sitija, mada je samo pitanje momenta kada će se to dogoditi, jer bi njihov gradski rival Junajted morao da dobije svih pet utakmica do kraja i da Gvardiolini puleni izgube bar dva od tri meča, pošto imaju dve utakmice više od „crvenih đavola“. Kada je Čelsi u pitanju oni su napravili veliki korak ka plasmanu u Ligu šampiona. Imaju 64 boda i preuzeli su treće mesto od Lestera koji ima poen manje. Iz prikrajka vrebaju Vest Hem (58), Totenhem (56), Liverpul (54)…

Ranije danas je Lids na svom terenu lako savladao Totenhem – 3:1 (2:1).

Mrežu Ljorisa je „načeo“ Dalas u 13. minutu, da bi Son u 25. poravnao rezultat. Bamford je u 42. vratio vođstvo, da bi Rodrigo u 84. stavio tačku.

Kristal Palas je ritinski izašao na kraj sa Šefild junajtedom koji je već ispao iz lige – 0:2.

Blistao je Eze koji je prvo u drugom minutu asistirao Bentekeu, a zatim u 88. pogodio za konačan rezultat.

Luka Milivojević je sa kapitenskom trakom odigrao svih 90 minuta za pobednički tim.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike