Liverpul ne odustaje od LŠ: Tijagov prvenac za „overu“ pobede

08.05.2021

21:29 >> 21:48

0

Autor: N. St.

Jirgen Klop i njegovi izabranici nastavljaju borbu za elitu

Liverpul ne odustaje od LŠ: Tijagov prvenac za „overu“ pobede
Copyright Tanjug/Phil Noble/Pool via AP

Šampionski pehar će pripasti Mančester sitiju, sa njima će u Ligu šampiona sigurno gradski rival Junajted, iz lige pored Šefild junajteda vrlo verovatno ispadaju Vest Brom i Fulam što znači da je ostala samo dilema ko će u koje evropsko takmičenje.

Čelsi je pobedom protiv „građana“ znatno prišao tom mestu među četiri, Lester se sa dva kiksa udaljio, Vest Hem vreba, a Liverpul ne odustaje od borbe za elitu.

Puleni Jrigena Klopa su na „Enfild“ savladali Sautempton – 2:0 (1:0).

Ređale su se šanse za „crvene“, pre svih za Salaha i Žotu, ali oni nisu uspevali da pronađu put do gola. Onda je u 31. minutu Adams imao situaciju jedan na jedan sa Alisonom, brazilski golman je odbranio, da bi u istom minutu Salah savršenim centaršutom pronašao Manea na drugoj stativi koji je zatresao mrežu. Bio je to prvi put u sezoni da su ova dvojica igrača kombinovala za gol Redsa.

Povukao se Liverpul dosta u drugom delu, šanse je stvarao uglavnom brzim kontrama, a Adams i Dialo su mogli da donesu izjedančenje. Gol Manea u 81. minutu je opravdano poništen zbog velikog ofsajda, da bi Tijago Alkantara u 90. minutu svojim prvim golom u crvenom dresu „overio“ pobedu.

Dakle, za dva mesta se bore četiri tima. Čelsi ima 64, Lester 63, a „čekićari“ i „crveni“ uz meč manje imaju 58 odnosno 57 poena. Biće uzbudljivo do kraja sezone.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike