Ivanić režirao preokret i "šesticu" Zvezde: Crveno-beli preko Zlatibora do duple „stotke“ (VIDEO)

09.05.2021

18:37 >> 18:54

0

Trijumf pulena Dejana Stankovića

Ivanić režirao preokret i "šesticu" Zvezde: Crveno-beli preko Zlatibora do duple „stotke“ (VIDEO)
Copyright MN Press

Kockao se Dejan Stanković, kombinovao tim, ostavio je Milana Borjana i Mirka Ivanića na klupi i to mu se umalo obilo o glavu. Ipak, promene na poluvremenu su dale rezultat i donele preokret.

Crvena zvezda je na stadionu „Rajko Mitić“ savladala Zlatibor – 6:1 (0:1).

Ovim trijumfom su prešli duplu “stotku”. Imaju 102 boda i 104 postignuta gola.

Od starta je domaćin krenuo u napad, uglavnom se igralo pred kaznenim prostorom gostiju, ali je nedostajala realizacija i prava kreacija. Onda se dogodio šok. Stefan Vukić je u 26. minutu prelepim udarcem spoljnom poslao loptu pod prečku, golman Zoran Popović nije imao šansu (0:1).

Pokušavala je Zvezda da izjednači do odlaska na odmor, nije joj to pošlo za rukom. Zato je Stanković u poluvremenu napravio trostruku izmenu, umesto Bena, Srnića i Petrovića su ušli Pavkov, Gajić i Ivanić.

Čim je ušao Ivanić je pokazao zbog čega je jedan od najboljih, ako ne i najbolji igrač ekipe ove sezone. Dao je dva gola za tri minuta.

Prvo je u 47. minutu snažnim i preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora poravnao rezultat, da bi se u 50. ponovo upisao u strelce. Pavkov je šutirao glavom, Čubraković je odbranio, Mirko je pratio sve to i nije mu bilo teško da sa nekoliko metara pošalje loptu u mrežu.

Bio je to početak najave „kanonade“ domaćeg tima. U 54. minutu je Veljko Nikolić uvećao prednost, da bi u 67. mrežu zatresao i Željko Gavrić posle lepe akcije.

Posle tog pogotka su Gavrić i Nikolić napustili igru, zamenili su ih Pankov i Kanga. Samo što je ušao u igru Gelor je dao gol. Uzeo je loptu ispred Pavkova, obišao golmana i bez problema je smestio u praznu mrežu.

Uprkos velikom vođstvu Zvezda je nastavila sa napadima. Falćineli je pobega čuvarima, krenuo je sam pred golmana, Lambulić je startovao s leđa kao poslednji igrač odbrane. Dobio je direktan crveni karton i ostavio saigrače na cedilu. Kanga je odlično šutirao iz slobodnog udarca, prečka je sprečila njegov novi gol.

Bilo je jasno da gosti nemaju čemu da se nadaju, posebno sa desetoricom. Zvezda je pokušavala da učini trijumf još ubedljivijim i to im je pošlo za nogom u 84. minutu. Falćinelijev šut je odbranio Čubraković, Pavkov je bio na pravom mestu za “šesticu”.

Mogao je Pavkov u 88. minutu ponovo da zatrese mrežu, ali je Čubraković dobrom intervencijom zaustavio šut snažnog napadača. Ujedno je to bila i poslednja zanimljiva situacija na utakmici, pošto novih promena nije bilo do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike