Potvrđeno saznanje 24sedam: Finale Lige šampiona 29. maja u Portu

12.05.2021

11:20 >> 14:21

0

Portugalski grad dobio prednost u odnosu na London

Potvrđeno saznanje 24sedam: Finale Lige šampiona 29. maja u Portu
Copyright Profimedia.rs

Finale Lige šampiona Mančester siti – Čelsi odigraće se u Portu, potvrđeno je danas iz sedišta UEFA u Nionu, saznaje 24sedam.

Kako smo juče i objavili, čelnici evropske fudbalske kuće odlučili su da i ove godine povere organizaciju utakmice za najvažniji trofej na teritoriji Portugala, na kojoj je i u prošloj “korona” godini ugošćeno osam najboljih ekipa Evrope da po ubrzanom sistemu odigraju mečeve i da stari kontinent u vanrednim okolnostima dobije novog šampiona.

Ove sezone je kao domaćin bio ponovo predviđen Istanbul, ali se posle kao mogući organizator pojavio i London. Britanska prestonica bila je veoma blizu toga da dobije poverenje, jer se premijer Boris Džonson založio kod UEFA da dva engleska tima odmere snage na Vembliju i zato što je trenutna epidemiološka situacija na ostrvu povoljnija nego u ostatku Evrope zbog poodmakle vakcinacije tamošnjeg stanovništva.

Ipak, na kraju je prevladalo mišljenje da bi Porto bio najpogodniji da organizuje finale 29. maja, budući da bi se izbegli svi problemi sa engleskim navijačima, što bi samu utakmicu moglo da gurne u drugi plan.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike