Uzbudljiva završnica Serije A: Juventus se izvukao, Milanova „sedmica“ i poraz Mihe i Bolonje

12.05.2021

20:46 >> 21:24

0

Autor: N. St.

Biće zanimljivo u Italiji do kraja sezone

Uzbudljiva završnica Serije A: Juventus se izvukao, Milanova „sedmica“ i poraz Mihe i Bolonje
Copyright Tanjug/Filippo Rubin/LaPresse via AP

Vodiće se uzbudljiva borba na više frontova u preostala dva kola Serije A. Jedni se bore za Ligu šampiona, drugi za opstanak. Očekivano, znatno više pažnje privlače bitke za elitno takmičenje.

Veliki korak ka tome napravili su Atalanta i Milan, dok je Juventus ostao u trci u kojoj ne zavisi sve samo od njih.

„Stara dama“ se izvukla protiv Sasuola – 1:3 (0:2).

Ko zna kako bi se meč završio da je Berardi iskoristio penal u 16. minutu. Pošto nije, usledila je kazna. Rabio je u 28. doneo prednost gostima, a Kristijano Ronaldo je u 45. duplirao prednost. Raspadori je u 59. vratio nadu, da bi Dibala u 66. stavio tačku. Filip Đuričić je ušao u 77. minutu.

Tanjug/

Milan se ne šali. Demolirali su Torino na gostovanju – 0:7 (0:2).

Ernandez je pogodio u 19. minutu, a Kesi je u 26. duplirao prednost. Onda je po povratku na teren usledila rapsodija. Dijaz je pogodio u 50, Ernandez ponovo u 62, pa je onda na scenu stupio Rebić. Postigao je het-trik u razmaku od 12 minuta. Prvi je dao u 67, drugi u 72, a treći u 79. minutu. Saša Lukić je sve to odgledao sa klupe i jedina dobra vest za „bikove“ je ta što imaju meč manje od rivala u borbi za opstanak.

Mesto u eliti ne prepušta ni Atalanta koja je rutinski odradila posao protiv Beneventa – 2:0 (1:0).

Oni bi pobedama u narednom kolu protiv Kaljarija, odnosno Đenove i definitivno „overili“ to mesto, a ukoliko to ne učine igraju međusobni duel u poslednjem kolu gde bi remi mogao da bude dovoljan za mesto u eliti.

Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Inter je osvojio titulu, ali Antonio Konte ne dozvoljava opuštanje. Njegov tim je u derbiju kola savladao Romu – 3:1 (2:1).

Vučica“ je tako ostala bez ikakvih šansi da napreduje na tabeli i eventualno dođe do Lige Evrope, prema trenutnom stanju su sedmi i Žoze Murinjo će naredne sezone voditi ekipu u Ligi konferencija.

Biće Siniša Mihajlović ljut na svoje izabranike. Bolonja je kod kuće lako izgubila od Đenove – 0:2 (0:1). Lacio je uspeo da pobedi Parmu golom Imobilea u petom minutu nadoknade drugog poluvremena (1:0). U timu nije bilo Sergeja Milinkovića-Savića koji se oporavlja od povrede, tačnije od slomljenog nosa zbog kog je morao na intervenciju.

REZULTATI:
Atalanta-Benevento 2:0
Bolonja-Đenova 0:2
Inter-Roma 3:1
Lacio-Parma 1:0
Sampdorija-Specija 2:2
Sasuolo-Juventus 1:3
Torino-Milan 0:7

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike