Turci veruju u obećanje iz Niona: Superkup UEFA prebačen iz Belfasta u Istanbul

15.05.2021

10:05 >> 10:06

0

Posle odluke da se finale Lige šampiona prebaci u Porto, Istanbul dobio utešnu nagradu od UEFA

Turci veruju u obećanje iz Niona: Superkup UEFA prebačen iz Belfasta u Istanbul
Copyright Profimedia

Istanbul se dve godine zaredom uzalud radovao finalu Lige šampiona i oba puta problemi sa koronavirusom bili su jači od želje Turaka da su svom najvećem gradu ukažu gostoprimstvo najboljim evropskim ekipama. Nada, međutim, umire poslednja. Turci veruju da su od UEFA dobili saglasnost da budu domaćini finala Lige šampiona 2023. godine i da se sledećeg avgusta kod njih održi meč Superkupa Evrope, između pobednika Lige šampiona i Lige Evrope.

Ovogodišnje finale bilo je zakazano za 29. maj u Istanbulu, ali je ono sredinom ove nedelje odlukom UEFA prebačeno u Porto, na stadion “Dragao”. Razlog za iznenadnu promenu bila je odluka britanske Vlade da zadrži Tursku na svojoj crvenoj listi zajedno sa ostalim državama u kojima je visok rizik od zaražavanja koronavirusom, što bi sprečilo sve putnike iz njihove zemlje da gledaju utakmicu dva engleska tima Mančester sitija i Čelsija.

Finale je stoga prebačeno u Porto, gde se očekuje dolazak 12.000 navijača sa ostrva, a Istanbulu je ostala nada da će gledati borbu za najvredniji trofej u proleće 2023. godine. Ni to neće ići baš lako, jer UEFA je prema ranijoj odluci ovaj meč dodelila Nemačkoj, odnosno Minhenu i Alijanc Areni. Ranije je isto tako i Belfast bio određen za domaćina Superkupa, ali turski mediji veruju da su iz Niona stigla uveravanja da će taj meč biti odigran na Bosforu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike