Huntelar udaljio Kostića i Jovića od LŠ, Radonjić i Herta obezbedili opstanak u Bundesligi

15.05.2021

15:29 >> 16:01

0

Autor: N. St.

Zanimljivi rezultati u Nemačkoj

Huntelar udaljio Kostića i Jovića od LŠ, Radonjić i Herta obezbedili opstanak u Bundesligi
Copyright Tanjug/Tom Weller/dpa via AP

Opuštanje šampiona, praktično završena borba za Evropu i nastavak rovovske bitke za opstanak. Tako bi ukratko mogla da se opišu dešavanja sa današnjih mečeva u Bundesligi.

Minhenski Bajern je na gostovanju Frajburgu osvojio samo bod – 2:1 (1:1).

Levandovski je u 26. minutu sa penala nastavio sjajan golgeterski učinak, da bi tri mintua kasnije Gulde poravnao rezultat. Samo što su se igrači vratili na teren Gnabri je u 50. minutu pogodio, ali je zbog ofsajda VAR poništio taj pogodak. Nije se dugo čekalo, pošto je u 53. Sane vratio prednost gostima. Ipak, Gunter je u 81. ponovo izjednačio i doneo bod svom timu. Sve to je sa tribina pratio selektor Nemačke Joakim Lev.

Tanjug/Tom Weller/dpa via AP

Šanse da se Ajntraht sledeće godine nađe u Ligi šampiona su svedene na teoriju posle poraza od Šalkea, tima koji je odavno ispao iz lige – 4:3 (1:1).

Sve je krenulo od 15. minuta kada je Huntelar promašio penal i odmah se ispravio za 1:0. Silva je u 29. izjednačio. Izgledalo je da će Frankfurt doći do sva tri boda kada je N’Dika u 51. dao gol za vođstvo, ali je svega nekoliko desetina sekundi kasnije Huntelar asistirao, a Idrizi izjednačio. Onda je u razmaku od četiri minuta domaćin dao dva gola. Prvo je u 60. Flik bio precizan, a u 64. je mrežu zatresao i Hop. Uveo je Hiter Luku Jovića u 66. minutu i pojačao napad, Silva je golom u 72. minutu vratio nadu, ali su mreže do kraja mirovale. Filip Kostić je odigrao ceo meč, dok na drugoj strani Matija Nastasić nije bio u sastavu zbog povrede.

Profimedia

Herta je u direktnom duelu za opstanak osvojila samo bod protiv Kelna – 0:0 (0:0).

Nemanja Radonjić (igrao do 79. minuta) i saigrači nisu uspeli da nađu put do gola „jarčeva“. Ipak, da ne moraju više da brinu o ispadanju se postarao Augsburg koji je savladao Verder (2:0) pa tako tim iz Berlina ima nedostižna četiri boda prednosti u odnosu na ekipu iz Bremena koja mora da pobedi u poslednjem kolu i da se nada kiksu Bilefelda.

REZULTATI:

Bilefeld-Hofenhajm 1:1
Augsburg-Verder 2:0
Menhengladbah-Štugart 1:2
Leverkuzen-Union Berlin 1:1
Frajburg-Bajern Minhen 2:2
Herta-Keln 0:0
Šalke-Frankfurt 4:3

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike