Nestvarna završnica i gol golmana u nadoknadi: Alison vodi Liverpul ka Ligi šampiona

16.05.2021

19:19 >> 20:14

0

Autor: N. St.

Neverovatan pogodak brazilskog čuvara mreže

Nestvarna završnica i gol golmana u nadoknadi: Alison vodi Liverpul ka Ligi šampiona
Copyright Tanjug/Laurence Griffiths/Pool via AP

Ovako nešto bi moglo da se vidi samo u holivudskim filmovima. Završnica meča, njen značaj i sve što prati Liverpul tokom cele sezone sa povredama i velika nagrada za borbenost.

„Crveni“ su teškom mukom došli do tri boda na gostovanju protiv Vest Broma – 1:2 (1:1).

Redsima je trijumf bio nephodan da nastave borbu za plasman u Ligu šampiona, domaćin nije imao nikakav rezultatski značaj. Upravo to im je donelo gol u 15. minutu preko Robson-Kanua i šok za goste. Nastavio je Liverpul sa napadima, promašaji su se ređali, a onda je Salah u 33. minutu poravnao rezultat. Mogli su da preokrenuo već do poluvremena da su Firmino i Mane bili precizniji.

Sadio je dao gol u 50. minutu, brzo je poništen zbog velikog ofsajda. Tražili su put do gola na sve načine i onda je u 71. minutu Bartli matirao Alisona. Linijski sudija je pogidao zastavicu za ofsajd, strelac Bartli nije bio u nedozvoljenoj poziciji, ali jeste njegov saigrač koji je stajao tačno ispred golmana i ometao ga. Firmino, Arnold, Aklantara, Salah, Vajnaldum, svi su promašivali iz odličnih šansi i delovalo je da je to kraj.

Međutim, u četvrtom minutu nadoknade je gostujući tim izborio korner, sudija Majk Din je pokazao da će pustiti da se izvede i da će potom svirati kraj. Bio je to znak i da golman Alison ode u šesnaesterac. Arnold je izveo korner, a Alison je glavom matirao kolegu! Potpuno nestvarno. Svi su skočili da proslave sa njim, a brazilski čuvar mreže je potom podigao ruke ka nebu i jasno posvetio pogodak ocu koji je nedavno preminuo.

Klopovi izabranici moraju u preostala dva kola da savladaju Barnli i Kristal Palas i ukoliko osvoje šest bodova gotovo sigurno će biti u elitnom takmičenju naredn sezone, posebno jer dva tima koja se bore sa njima za ta mesta Lester i Čelsi imaju međusobni duel.

U trci je, bar matematički, ostao Totenhem, dok je Everton iznenađujućim porazom od Šefild junajteda ispao iz borbe.

REZULTATI:
Kristal Palas-Aston Vila 3:2
Totenhem-Volvs 2:0
VBA-Liverpul 1:2
Everton-Šefild junajted 0:1

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike