Milinko Pantić: Nemam trbušnjake kao Ronaldo, mi nismo voleli ogledalo kao ovi danas! (VIDEO)

19.05.2021

08:13 >> 08:20

0

Srpski as u studiju poznatog tok šoua pokazao kako mu danas u cipelama funkcioniše njegova čuvena desnica

Milinko Pantić: Nemam trbušnjake kao Ronaldo, mi nismo voleli ogledalo kao ovi danas! (VIDEO)
Copyright Profimedia

Junak prve “duple krune” Atletiko Madrida, nekadašnji srpski as Milinko Pantić bio je gost u popularnom tok-šou “Kasno-kasna noć” novinara Davida Bronkana u kojem se prisetio sezone 1996. godine kada su “jorgandžije” predvođene legendarnim Radomirom Antićem osvojile dva trofeja ispred nosa moćnim Real Madridu i Barseloni.

Pantić je u Bronkanu našao istomišljenika kako po fudbalskim temama, tako i u tenisu:

– Znam da volite Atletiko Madrid kao ja i da volite Rodžera Federera poput mene. Ako bismo igrali sutra tenis, izgubili biste od mene. Voleo bih da igramo. Imate 36 godina, a ja 54. Ajde da vidimo, ja sam Srbin i umirem samo u čizmama – rekao je Pantić aludirajući na ratnički duh svog naroda.

– Za mene poraz nije opcija, on ne postoji u mom rečniku. Na primer, za mene kao trenera ne postoje prijateljske utakmice. Izlazim da pobedim, nije me briga da li smo prijatelji ili porodica. Prijateljska utakmica je laž. Čoveka zadovoljava samo pobedom, a ko izgubi ne zabavlja se i teško mu pada. Ne volim da gubim ni u šahu protiv ćerke. Naučio sam ih da pobeđuju, da budu pobednice, a ne gubitnice. Nisam morao da treniram igrače, morao sam da treniram pobednike.

Pantić je ispričao kako se u leto 1995. godine preselio na “Visente Kalderon” iz grčkog Panionisa.

– Potpisao me je Atletiko, stigao sam ovde i štampa, koja nije znala ni kako da napiše moje prezime, objavila je da sam rođak Radomira Antića. Ova priča me je pratila do prvog meča protiv Talavere de la Reina, pošto su  posle toga svi promenili mišljenje o meni jer su shvatili da nije došao nijedan rođak Radomira Antića, već da je došao Milinko Pantić.

Gledajući snimak svog gola u produžetku finala Kupa kralja 1996. godine protiv Barselone, Pantić je prokomentarisao svoje skidanje dresa:

– Tamo sam skinuo dres, a ne znam zašto sam to uradio kad nisam imao trbušnjake Kristijana Ronalda. U moje vreme fudbaleri nisu toliko voleli ogledalo, sada igrači jako vole ogledalo.

Pantić veruje da će se njegovi naslednici u dresu Atletika okititi titulom ovog vikenda, iako se u jednom momentu činilo da će posustati i pri kraju dopustiti Realu ili Barseloni da prvi prođu kroz cilj

– Kad stignu poslednje utakmice, d.pe se malo stegne. Siguran sam da ćemo pobediti u Ligi. Najgore u sportu je kada nešto ne zavisi od vas samih. Dakle, zeznuli ste se svi, jer Atletiko zavisi samo od sebe, a Valjadolid je napola utonuo i nema male šanse da dobije pomoć za spasavanje od ispadanja.

Kakav je majstor Pantić je demonstrirao u studiju pozorišta “Arlekin de Madrid” gde se snima ovaj šou. On je dobio loptu da bi pokazao u kojem je stanju njegova čuvena desnica kojoj je nepogrešivo izvodio prekide i slobodne udarce dok je bio aktivan igrač. Prvo je pogodio TV, da bi posle toga pronašao producenta u poslednjem redu publike!

Pogledajte!

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike